Prijava

Vaša prijava

Završilo 7. izdanje MNL TiP pobjedom MNK Kuča

['mali nogomet', 'mnl tip', 'novo čiće', 'prvak mnl tip']

Malonogometna liga Turopolja i Posavine u svom 7. izdanju došla je do zadnjeg kola i podjele nagrada i priznanja najboljima. Odličan domaćin bilo je Novo Čiče, koje je osim doličnog terena virtuozima malog nogometa, priredilo i dobru zabavu uz dovoljno hrane i hladnog pića, a za odlično raspoloženje u večernjim satima pobrinuo se i glazbeni sastav Skitnice.

Iako su prvak i viceprvak bili poznati otprije, borba se vodila za treću poziciju, a kandidati su bili Novo Čiče i Buševec. Ostale utakmice nisu imale prevelikog natjecateljskog značenja, osim možda utakmice između Kuča i Gornjeg Podotočja, klubova iz kojih su prvoplasirani strijelci sa po 22 pogotka, Hajduk iz Kuča i Harambašić iz Gornjeg Podotočja. No, krenimo redom:

14.08.2021., MNL TiP, 15. kolo, Novo Čiče, utakmica Kuče – Gornje Podotočje 6:0, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Vukovina je neočekivano u prvom susretu dana izgubila od Jagodnog, ali drugo mjesto za Vukovinu ionako je bilo osigurano prije pa vjerojatno nije bilo dovoljno motivacije.

Drugu utakmicu igrali su Kuče i susjedno im Gornje Podotočje i prvaci su sve snage usmjerili na sprječavanje Harambašića na postizanje pogotka i osiguranje naslova najboljeg strijelca Hajduku, kojeg danas nije bilo zbog obveza velikog nogometa, isto kao ni Milatovića. Prvaci ne samo da nisu uspjeli u naumu zaustavljanja Harambašića, nego su k tome još i postigli 6 pogodaka i šampionski se prošetali i ovim zadnjim kolom. Slavlje je i službeno moglo početi u redovima prvaka. Prvaci su: Banić (voditelj), Berković (igrač-savjetnik), Čunčić, Lučić V. I T., Hajduk, Milatović, Jančetić H., Fabijančić, Šutalo, Zagorac I. i M., Cavrić, Bušić, Đuračić, Čaić, Culović…

Nakon njih Novo Čiče bez većih je problema pobijedilo Veleševec i mogli su čekati rasplet utakmice Buševca za osvajanje trećeg mjesta. Turopolje i Drnek su igrali miroljubivo, 1:1, Da bi Čička Poljana na krilima Danka Čunčića i njegova 2 pogotka uz pogodak Jambrešića preokrenula vodstvo Buševca koje je igralo bez kažnjenog Stuparića. Time je Čička Poljana pomogla Novom Čiču osvojiti treće mjesto.

Okuje i Mraclin u susjedskom su derbiju odigrali “dobrosusjedski”, neriješeno, sa po tri gola u svakoj mreži. Rakitovec je pobijedio Bukevje s visokih 5:1, dok je Čička Lazina pobijedila Ribnicu u zadnjoj utakmici natjecanja MNL TiP ove godine.

Nakon izvođenja kaznenih udaraca, prišlo se podjeli pehara i nagrada najboljima u više kategorija. Ceremoniju podjele vodio je voditelj MNL TiP, Zoran Smrekar uz pomoć Tihomira Čunčića, a u podjeli je sudjelovao Danijel Gorenc, sponzor MNL TiP, koji je podijelio pehare i poklon bonove najboljem strijelcu, vrataru i najboljem igraču Lige. Zamjenik načelnika Vijeća Općine Orle, Andrija Ščrbak, podijelio je negrade “Dream Teamu” Lige, Mislavu Čunčiću, Igoru Hajduku, Ivanu Markoviću, Filipu Đuksiju, Mariu Kosu i Zoranu Stupariću.

14.08.2021., MNL TiP, 15. kolo, Novo Čiče, gradonačelnik Krešimir Ačkar sa dobirnicima pehara i nagrada nakon ceremonije proglašenja. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Na kraju je gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, osvjedočeni prijatelj sporta u Velikoj Gorici, podijelio pehare i nagrade najboljim domaćinima i gostima natjecanja Lige, pobjedniku “fair-playa”, te trima prvoplasiranim ekipama MNL TiP – Kuče, Vukovina i Novo Čiče.

Nakon podjele pehara i nagrada, nastavilo se druženje uz Skitnice.

Pehari i medalje:

  1. mjesto – MNK Kuče

  2. mjesto – MNK Vukovina

  3. mjesto – MNK Novo Čiče

Najbolji igrač: Mislav Čunčić (MNK Kuče)

Najbolji strijelac: Igor Hajduk (MNK Kuče)

Najbolji vratar: Ivan Marković (MNK Vukovina)

Idealna postava Lige: Dream Team: Ivan Marković (MNK Vukovina), Mislav Čunčić i Igor Hajduk (MNK Kuče), Zoran Stuparić (MNK Buševec), Filip Đuksi (MNK Novo Čiče), Mario Kos (MNK Mraclin)

Najbolji domaćin: Gornje Podotočje

Najbolji gost: Veleševec

Nagrada za “fair-play”: Čička Poljana

14.08.2021., MNL TiP, 15. kolo, Novo Čiče, s lijeva: predstavnici MNK Vukovine, Kuča i Novog Čiča s osvojenim peharima. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Objava Završilo 7. izdanje MNL TiP pobjedom MNK Kuča pojavila se prvi puta na V'Gradu.