Prijava

Vaša prijava

Rukometašice Udarnika osvojile zlato na Sportskim igrama mladih

['rukomet', 'rukometašice', 'zlato', 'žrk udarnik velika gorica']

Rukometašice Udarnika pobjednice su međunarodne završnice Plazma sportskih igara mladih koje su održane u Splitu. Djevojke 2006. godišta zasluženo su stigle do zlata pobjedama nad ekipama Lavica iz Srbije (20:14) i Sloge iz BiH (16:10).

Plazma Sportskih igara mladih jedno su od najmasovnijih natjecanja za djecu i mlade u Europi a uspjeh je tim veći jer su rukometašice Udarnika na ovom natjecanju  predstavljale našu državu. Time su rukometašice Udarnika pod vodstvom trenera Josipa Mesnika ponovile još jedan uspjeh iz Splita kada su bile najbolje i na državnoj završnici na koje su stigle kao pobjednice natjecanja Zagrebačke županije.

Za veliko i zasluženo slavlje pobrinule su se Nika Škarpa, Nela Mladić, Iva Štefan, Iva Karaula, Ivana Fratnik, Veronika Šabarić, Antea Čičak, Lucija Horvatić, Sara Tatarević, Iva Pisk, Ira Mikulin te Ana Marija Bunoza, igračica koja je za ovu prigodu ustupljena Udarniku iz RK Dalmatinka iz Ploča.

Rukometašice Udarnika na krilima ovog uspjeha nastavljaju sa pripremama za prvenstvena natjecanja i sudjelovanjem na turnirima o čemu je trener Mesnik rekao: “Krajem prosinca sudjelovati ćemo na izuzetno velikom i jakom turniru u Lundu, Švedska. To je jedan od boljih rukometnih turnira u Europi, naravno i svijetu. Tamo će odmjeriti snage s drugim školama rukometa, od skandinavske pa do svih ostalih. U ovom pripremnom razdoblju idemo na jedan veliki turnir u Čakovec, Pozoj International Handball Cup, a tamo će biti najbolje ekipe u Hrvatskoj u tim mlađim godištima i imat ćemo priliku odigrati dobre i čvrste utakmice. Nije nam rezultat u prvom planu, ali želimo odigrati egal s tim našim jakim ekipama i možda ‘skinuti koji skalp’. Prioritet nam se dobro pripremiti za početak natjecanja i da odigramo kvalitetno ovu novu sezonu pred nama, gdje ćemo pokušati ponoviti ovaj uspjeh  i još jednom otići na državnu završnicu prvenstva Hrvatske…”

 

Objava Rukometašice Udarnika osvojile zlato na Sportskim igrama mladih pojavila se prvi puta na V'Gradu.