Prijava

Vaša prijava

Nenad Črnko i dalje na čelu županijskoga Nogometnog saveza

['nenad črnko', 'nogomet', 'nogometni savez']

Nenad Črnko, predsjednik NK Gorica, ponovno je izabran za predsjednika Nogometnog saveza Zagrebačke županije. Ranije je Črnko izabran i za dopredsjednika Hrvatskoga nogometnog saveza.

Foto Zgž

„Pozivam na suradnju i zajedničko objedinjavanje ideja kako bi za četiri godine mogli zaključiti da smo funkcioniranje Nogometnog saveza Zagrebačke županije podigli za još jednu stepenicu više“, poručio je Črnko. Pozvao je sve koji osjećaju nogometnu problematiku da daju doprinos Savezu kako bi se unutar hrvatskoga nogometa mijenjali akti i pravilnici da bi amaterski nogomet bio što kvalitetniji. Rekao je i da Nogometni savez Zagrebačke županije mora biti primjer drugima i pokazati što znači biti jedan od najboljih saveza u državi.

Foto Zgž

„Imamo privilegij što živimo u Zagrebačkoj županiji koja ‘prati’ sport i što imamo dobru suradnju s lokalnim zajednicama“, ustvrdio je Črnko.

Izbornoj skupštini županijskoga Nogometnog saveza, održanoj u Velikoj Gorici, prisustvovao je i zamjenik župana Ervin Kolarec, nekada i sam nogometaš.

Foto Zgž

„Sport je najbolji promotor županije, općina i gradova, ali i naše domovine u cjelini. Gdje god se to može trebamo graditi sportsku infrastrukturu jer ona je temelj kvalitetnih rezultata. Trebamo unaprijediti i nogometne škole, kako bi se što više mladih bavilo sportom. Županija će tome dati svoj doprinos, već prilikom kreiranja proračuna za 2022. godinu“, poručio je zamjenik župana. U ime HNS-a Skupštini je prisustvovao Zorislav Srebrić rekavši da nogomet nije samo sport, nego i izuzetno važna društvena djelatnost.

Na području Zagrebačke županije, u 131-nom klubu, registrirano je oko 12.000 nogometaša.

Objava Nenad Črnko i dalje na čelu županijskoga Nogometnog saveza pojavila se prvi puta na V'Gradu.