Prijava

Vaša prijava

Šestica Poleta, petica Bana Jelačića, veliki preokret Turopoljca

['amateri', 'jžnl', 'nogomet']

Prvi dan rujna, radni dan, igralo se redovno, 2. kolo JŽNL. Bilo je nekoliko zanimljivih susreta, a evo rezultata:

Najzanimljivije bilo je u Ivaniću, gdje je Naftaš ugostio Turopoljca iz Kuča na prekrasnom sportskom centru Zelenjaku. Gosti iz Kuča stvorili su par prilika u prvom dijelu utakmice, pogodili i vratnicu (Jandriš), ali nisu poentirali, već je to napravio domaćin, najprije u prvom, a onda i u drugom povećao na 2:0. Zadnjih 15 minuta zeleni su se nakon izmjena u postavi, naglo “probudili” i najprije smanjili u 79. minuti golom Jakija, da bi Dario Iličić u 88. izjednačio. U sudačkoj nadoknadi domaći je igrač u kaznenom prostoru “nokautirao” Kovačića, za to je dobio crveni karton, a Horvat iz dosuđenog kaznenog udarca donosi pobjedu zelenima iz Kuča. Infarktna utakmica, prema riječima očevidaca. A u “moru poziva” i pitanja je li stvarno Turopoljac uspio preokrenuti rezultat u zadnjih 15 minuta, svakako je bilo lijepo čuti poziv bivšeg trenera Turopoljca, Vlade Horvata koji je čestitao dečkima na pobjedi i izrazio zadovoljstvo što se pozitivna serija protiv Naftaša nastavila.

U Mičevcu se igrao susret turopoljskih klubova, Klas je ugostio Poleta. Od samog je početka utakmica bila jednosmjerna – Polet je vodio glavnu riječ i sa po 3:1 u svakom poluvremenu došao do konačnih 6:2. Tri strijelca sa po dva pogotka kod Poleta: Matušin, Zagorec i Šestak. Polet ovom pobjedom drži vrh tablice nakon dva odigrana kola. Klas očito još nije ušao u formu.

Ban Jelačić je nakon poraza kod kuće od Dinama iz Jakovlja, imao “popravni ispit”, protiv Strmca iz Bedenice, opet na svom travnjaku u Vukovini. Već u prvom poluvremenu bilo je 4:0 za domaćina, uz još nekoliko propuštenih prilika, da bi u drugom svaka ekipa poentirala po jednom čime je zaključen susret s konačnih 5:1. Petorica različitih strijelaca za potpuno zasluženo slavlje Bana Jelačića i “položen popravni ispit” s odličnim!

01.09.2021., 2. kolo JŽNL, Vukovina, Ban Jelačić – Strmec 5:1, Matić postiže pogodak. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Kupa je u Gornjoj Lomnici ugostila Breganu i u jednoj žustroj i dinamičnoj utakmici sa dosta prilika i s jedne i druge strane, krajnji je rezultat bio neriješen. Gosti su poveli, ali je Kupa vrlo brzo izjednačila. Rezultat je realan prema prikazanom na utakmici.

Lomnica je gostovala u Rakovom Potoku i već na samom početku doživjela šok – domaćin je poveo već u 4. minuti susreta, da bi u 22. minuti i povećali vodstvo. Iako se neka nada za Lomnicu ukazala u 78. minuti kada su smanjili rezultat na 1:2, ipak su morali priznati poraz jer su u 83. minuti primili i treći gol.

Mladost iz Obrezine gostovala je u Križu, kod Sloge, ali nisu imali nikakvih šansi. Nakon prvog poluvremena, domaćin je vodio 1:0, da bi u drugom dijelu dao još 3 gola, a Mladost je uspjela smanjiti na 1:4 tek u sudačkoj nadoknadi vremena.

JŽNL, 2. kolo, rezultati turopoljskih klubova:

Naftaš – Turopoljac 2:3 (Jaki, Iličić, Horvat za Turopoljac)

Klas – Polet 2:6 (Janić, Karamatić/Matušin 2, Zagorec 2, Šestak 2)

Ban Jelačić – Strmec 5:1 (Nikić, Krasnić, Matić, Harambašić, Memić za Ban Jelačić)

Rakov Potok – Lomnica 3:1 (Mandura za Lomnicu)

Sloga – Mladost 4:1 (Sudec za Mladost)

Kupa – Bregana 1:1 (Šandor za Kupu)

Rezultati kompletnog 2. kola JŽNL:

JŽNL, rezultati 2. kola
JŽNL, tablica nakon 2. kola

Objava Šestica Poleta, petica Bana Jelačića, veliki preokret Turopoljca pojavila se prvi puta na V'Gradu.