Prijava

Vaša prijava

ŠANDOR Čini mi se da sam cijeli život dao u taj peti hitac!

['bacanje diska', 'paraolimpijske igre', 'prijam', 'srebrna medalja', 'tokio', 'velimir šandor']

Velimir Šandor osvojio je srebrnu medalju u bacanju diska u kategoriji F52, osvojivši tako prvo odličje za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Atletičar velikogoričkog Uspona prije pet godina u Rio de Janeiru je osvojio broncu, a sada je otišao i korak dalje ostvarivši najveći uspjeh u karijeri.

Šandor je do srebra stigao bacivši disk 19.98 metara.

Nevjerojatan uspjeh bio je povod prijama Velimira Šandora kod župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, koji je odmah na početku čestitao osvajaču medalje i njegovom timu:

“Plasirati se na Paraolimpijske igre u Tokiju, to je već velik uspjeh, ali vratiti se nazad s kolajnom oko vrata i to srebrnom, mislim da je to uspjeh za divljenje. Sav trud koji je bio mislim da je vrijedio. Jasno da to ne bi bilo tako da nije bilo tima oko tebe. Nadam se da na sljedećim olimpijskim igrama, do sada su bili bronco pa srebro, u Parizu možemo očekivati zlato. Siguran sam da ćeš se s ekipom potruditi da to tako bude, a mi se trudimo da uvjeti za sportaše u Zagrebačkoj županiji budu što kvalitetniji i što bolji.”

Dojmovi iz Tokia se ne sliježu i sve ih je više svaki dan, potvrdio je Velimir Šandor:

“Nemam riječi kojima bih opisao ovaj osjećaj! Da nisam vjerovao, ne bih ni trenirao. Nedostajalo mi je nekoliko centimetara do zlata. Čini mi se da sam cijeli život dao u taj peti hitac. “

Velimirov trener Ivan Čengić istaknuo je kako je iza njih težak rad, a da na treninzima nije bilo poštede te da se radilo i po suncu i kiši, ali je Velimir došao maksimalno pripremljen u Tokio.

Zagrebačka županija ulaže ozbiljna sredstva u rad sportaša s invaliditetom i jedina je županija u Hrvatskoj koja u proračunu ima posebnu poziciju za Sportski savez osoba s invaliditetom, istaknuo je predsjednik županijskog Saveza Darko Matić.

Naglasio je kako se sredstva uložena u sport višestruko vraćaju te da sam Šandor ima  dvije europske, dvije svjetske i dvije paraoplimpijske medalje. Podsjetio je i da je Zagrebačka županija u Tokiju imala dva paraolimpijca.

Objava ŠANDOR Čini mi se da sam cijeli život dao u taj peti hitac! pojavila se prvi puta na V'Gradu.