Prijava

Vaša prijava

FOTO Gradonačelnik Ačkar ispratio prvašiće u školske klupe

['gradonačelnik velike gorice', 'krešimir ačkar', 'nova školska godina', 'prvi dan škole', 'škola']

Prvi dan škole posebno je značajan i za mališane s područja Velike Gorice koje je jutros ispred osnovne škole Jurja Habdelića.

U školskom dvorištu za prvašiće i roditelje pripremljena je dobrodošlica. Uz ravnatelja i nastavno osoblje, učiteljice posebno ih je pozdravio gradonačelnik Krešimir Ačkar koji im je poželio mnogo uspjeha i sreće u daljnjem obrazovanju.

Kako je i sam rekao, vjeruje kako je, kako za djecu, tako i za roditelje, ovo iznimno važan i velik dan te kako može primijetiti potpuno opravdanu nervozu roditelja koji svoje mališane ispraćaju u školske klupe.

Gradonačelnik je također podsjetio kako moramo raditi na sebi kako bi bili bolji te kako međusobno moramo prihvaćati jedni druge.

-Ako želimo da oni budu bolji, moramo mi biti bolji. Pozivam sve da prema drugima budu korektni, susretljivi, da pomažu, kazao je Ačkar dodajući kako će svako dijete biti bolje u različitim predmetima, ali kako se svi zajedno moramo nadopunjavati i raditi zajedno kako bi svijet učinili boljim mjestom.

Jedan od ponosnih roditelja, Dario Sučec, koji je kazao kako je današnji dan veliko uzbuđenje i predivan trenutak i za njih, ali i za sinčića Frana koji kreće u prvi razred.

-Dugo smo čekali ovaj dan. Torba je na leđima, čekamo knjige i krećemo u novo poglavlje u životu. Veselimo se i očekivanja sam takvih da dijete ide s veseljem u školu i da stiče nova znanja iz dana u dan, kazao nam je Franov tata.

Tata Dario je ukazao na to kako zna da njegovo dijete, zbog pandemije, neće morati nositi masku, ali kako ga nije strah i vjeruje da je škola potpuno sigurno mjesto.

Naime, Grad je uoči nove školske godine, u svrhu kvalitetnijeg provođenja nastave, uložio dva milijuna kuna u obnovu i dogradnju čak osam osnovnih škola koje su na području grada Velike Gorice.

Objava FOTO Gradonačelnik Ačkar ispratio prvašiće u školske klupe pojavila se prvi puta na V'Gradu.