Prijava

Vaša prijava

FOTO Održana edukativna radionica o mentalnom zdravlju djece i mladih

['mentalno zdravlje', 'predavanje']

Mentalno zdravlje djece i mladih, važnost ranog prepoznavanja problema mentalnog zdravlja te uloga odgojno-obrazovnih djelatnika u prepoznavanju problema mentalnog zdravlja kod učenika i pružanju psihološke prve pomoći učenicima s problemima mentalnog zdravlja bili su tema edukativne radionice PoMoZiDa (Promicanje Mentalnog Zdravlja Djece) koja se održala u razdoblju od 2. do 4. rujna 2021. godine u prostorijama Gimnazije Velika Gorica.

Foto Zgž

Kako stoji na stranicama Zagrebačke županije, program je razvijen u sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, sufinanciranoga iz Europskoga socijalnog fonda u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., elementa Zdravstveno obrazovanje, podelementa Mentalno zdravlje.

Foto Zgž

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije, kao partner na projektu, organizirao je provedbu ove trodnevne radionice napredne razine edukativnog programa PoMoZiDa za 20 odgojno-obrazovnih djelatnika s područja Zagrebačke županije.

Foto Zgž

Program su vodile dr. Bernarda Krnić, spec. školske medicine, voditeljica Službe za školsku i sveučilišnu medicinu Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije i dr. Mateja Kopsa Sobota, spec. školske i adolescentne medicine iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u suvoditeljstvu s prof. Ljiljanom Muslić, kliničkom psihologinjom i voditeljicom Službe za promicanje mentalnog zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Foto Zgž

Krajnji je cilj programa bio pružiti odgojno-obrazovnim djelatnicima osnovna znanja o mentalnom zdravlju te mentalnom zdravlju djece i mladih, kao i znanja i vještine o prepoznavanju problema mentalnoga zdravlja u području depresivno-anksioznih smetnji, pružanju psihološke prve pomoći odnosno pravovremene emocionalne podrške te pružanju informacija koje potiču na traženje pomoći.

Objava FOTO Održana edukativna radionica o mentalnom zdravlju djece i mladih pojavila se prvi puta na V'Gradu.