Prijava

Vaša prijava

Vatrogasac pogotkom u sudačkoj nadoknadi pobijedio Dinamo Hidrela

['1.ŽNL', 'amateri', 'dinamo hidrel', 'kobilić', 'nogomet', 'vatrogasac']

Nedjelja poslijepodne bila je rezervirana za derbi 1. ŽNL Istok u Kobiliću, između domaćeg Vatrogasca i gostiju iz nedalekog Novog Čiča, Dinamo Hidrela. Skupilo se i stotinjak gledatelja, navijača jedne ili druge ekipe.

Početno ispitivanje snaga, prvih pola sata prošlo je u obostranim pokušajima napada prema protivničkim vratima, ali ništa značajnije nije se dogodilo, iako su Zorić i Žugaj iz gostujuće ekipe bili u poluprilikama, ali nisu uspjeli u naumu postizanja pogotka. A u 33. minuti, napadač domaćih Muhić Selver krenuo je sam prema vrataru Dinama Filipoviću, a u tom duelu gostujući vratar bio je uspješniji i Muhićev udarac izbacio je krajnjim naporom u korner. Nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru gostiju, nekoga od gostujućih igrača lopta je pogodila u ruku, a sudac je bez oklijevanja pokazao na bijelu točku. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Damir Matković i domaći su poveli 1:0.

12.09.2021., Kobilić, Vatrogasac – Dinamo Hidrel 2:1, NK Vatrogasac. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Do kraja prvog dijela igralo se između kaznenih prostora, bez nekih velikih prilika obiju ekipa. Bilo je nekoliko pokušaja udaraca, ali nije bilo preciznosti.

U drugom dijelu prvi su zaprijetili gosti, kada je Žugaj pucao glavom, ali ravno vrataru Caputu u ruke u 53. minuti, a već u sljedećoj je Muhić opet bio u prilici kada je opet išao sam na vratara, s desne strane, ali je vratar gostiju Filipović opet bio bolji.

12.09.2021., Kobilić, Vatrogasac – Dinamo Hidrel 2:1, NK Dinamo Hidrel. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Gosti su u tom dijelu igre bili bolji na terenu, a u 66. minuti gosti izjednačuju. Filip Đuksi je dobro pucao s nekih 18 m, lopta je na putu prema vratima domaćih nekoga okrznula, promijenila smjer, pogodila vratnicu i odbila se do Zorića koji je posprema u mrežu za izjednačenje.

12.09.2021., Kobilić, Vatrogasac – Dinamo Hidrel 2:1, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Do kraja su pokušavali i jedni i drugi promijeniti rezultat, ali nije bilo izrazite prilike, sve do posljednje minute sudačke nadoknade vremena kada je Muhić prošao po desnoj strani, centrirao na drugu vratnicu gdje se našao Antunović i poentirao za vodstvo i pobjedu domaćina.

Dojam je da je Vatrogasac tijekom utakmice bio bolja ekipa, ali gosti se nisu predavali i uspjeli su izjednačiti. No, na kraju su domaćini ipak bili s(p)retniji i osvojili sva tri boda za maksimalan učinak u prva 3 kola.

12.09.2021., Kobilić, Vatrogasac – Dinamo Hidrel 2:1, detalj s utakmice. Foto: Zlatan Sever/V’Gradu

Nino Matković, trener Vatrogasca, rekao je da je zadovoljan rezultatom, ali nikako ne s igrom svoje ekipe. Smatra da su igrači djelovali umorno, da je izostala kombinatorika na kojoj je inzistirao, ali sigurno je i činjenica da je ovo bio derbi protiv susjeda iz Novog Čiča imala utjecaja na kvalitetu igre. Posebno je naglasio doprinos Marije Krvarić, koja je s igračima u proteklih 10-ak dana radila na podizanju fizičke pripremljenosti, na čemu joj se zahvaljuje.

Tomislav Jakovljević, igrač-trener Dinamo Hidrela, rekao je da nisu imali sreće, jer su dvije izmjene zbog ozljeda morali napraviti već u prvih pola sata, što je utjecalo na igru ekipe. A primitak gola u sudačkoj nadoknadi vremena govori o nedostatku koncentracije u zadnjim minutama. No, vjeruje da će već sljedeće nedjelje biti bolje.

1. Županijska nogometna liga Istok 2021./22. – 3. kolo, 12.09.2021.

Vatrogasac – Dinamo Hidrel 2:1 (1:0)

Kobilić, igralište Vatrogasca. Nedjelja, 12.09.2021., 17:00 sati. Vrijeme sunčano i toplo, teren tvrd, dobar za igru.

Glavni sudac: Ivan Čužić. Pomoćnici: Kovač Marko i Zgurić Danijel (svi iz V. Gorice). Delegat: Valešić Tomislav (Kutina).

Strijelci: 1:0 – Matković (34 – KU), 1:1 – Zorić (66), 2:1 – Antunović (90+3).

Vatrogasac: Caput, Batinić, Antunović, Muhić, Kontić (C), Krstanović, Šimek, Matković, Klarić (od 61′ Čavar), Grilec (od 70′ Vuksan), Štefner (od 61′ Ivkić).

Trener: Nino Matković

Dinamo Hidrel: Filipović, Čurla, Jakovljević (od 25′ Slivak), Žugaj, Škrtić (0d 81′ Musolli), Đuksi (C), Balenović (od 88′ Stojsavljević), Zorić, Starčević, Kadoić (od 27′ Španiček), Hladni.

Trener: Tomislav Jakovljević

Objava Vatrogasac pogotkom u sudačkoj nadoknadi pobijedio Dinamo Hidrela pojavila se prvi puta na V'Gradu.