Prijava

Vaša prijava

Prodavala kolica na Njuškalu pa joj internet prijevarom otuđeno oko sedam tisuća kuna

['internet kupovina', 'Krađa', 'krađa sredstava', 'onlin shoššing']

U utorak, 14. rujna, u Policijskoj postaji Velika Gorica zaprimljena je prijava prema kojoj je sugrađanka prodajući kolica putem Njuškala na prijevaran način ostala bez pozamašnog iznosa novca.

Naime, kako su nam rekli jutros u policiji, gospođa je putem interneta prodavala dječja kolica te je, kako je za očekivati, ostavila svoje podatke na koje ju se može kontaktirati.

Povratno je stupila u kontakt sa zainteresiranim kupcem, stanovnikom inozemstva stranog imena i prezimena, koji je zbog trenutačnog boravka, kako je naveo, u Lici imao potrebu za kupovinom kolica koja je ona nudila.

Međutim, strana osoba poslala joj je link na stranicu kurira GLS-a kako bi popunila sve potrebite podatke i kako bi novčana isplata bila uspješno izvršena.

Sugrađanka je otvorivši link ispunila sve podatke uključujući i broj računa kojeg je potvrdila m-tokenom. Pritom joj je, umjesto da je zaprimila novac u iznosu navedene cijene kolica koja je prodavala, s vlastitog računa skinuto oko sedam tisuća kuna koji su joj naplaćeni u stranoj valuti.

Nažalost, gospođa je ostala oštećena, ali policija posebno apelira na sve koji vrše internet kupovinu da budu oprezni. Unatoč tome što je kupovanje putem interneta iznimno sigurna varijanta kupovine, potrebno je voditi računa o tome gdje se ostavljaju podaci i je li vam poznat način kupovine.

Iz policije savjetuju kako bi, ukoliko je to moguće, bilo najbolje kupovinu vršiti uživo ili uplate i isplate obavljati pouzećem isporuke.

 

Objava Prodavala kolica na Njuškalu pa joj internet prijevarom otuđeno oko sedam tisuća kuna pojavila se prvi puta na V'Gradu.