Prijava

Vaša prijava

Košarkaši Gorice sezonu otvorili pobjedom

['gorica', 'košarka', 'pobjeda', 'sezona', 'šibenik']

Nakon ljetne pauze napokon je počela i nova sezona HT Premijer lige. Goričane je čekalo teško gostovanje na Baldekinu protiv Šibenke, a utakmica je započela minutom šutnje za nedavno preminulu legendarnu hrvatsku košarkašicu Žanu Lelas.

Gorica je bolje otvorila susret i polaganjem Cvitkovića te tricom Uljarevića povela 0-5.

Nametnuvši ritam Bikovi su samo povećavali prednost te u 7. minuti tricom Cvitkovića došli do dvoznamenakaste prednosti od 7:19. 1. četvrtinu Goričani dobivaju 12:27 za obećavajućih +15.

Drugu četvrtinu otvara Mašić tricom i dvicom te uz alleyoop Bakovića već je +22 (12:34).

Slijedilo je opuštanje u obrani, ali Cinac je s 5 vezanih poena održavao prednost za 21:41 na semaforu.

Međutim, u obrani je i dalje curilo pa Arslanagić dovršava seriju domaćih 11:0 za ne više toliko uvjerljivih 32:41 na poluvremenu.

Drugo poluvrijeme polaganjima otvaraju Baković i Konjević, ali Šibenčani zahvaljujući ofanzivnom skoku ne dopuštaju novo rezultatsko odljepljivanje Gorice. U 24. minuti Pleadin smanjuje na samo 41:48, ali Bikovi podižu nivo obrane i prije zadnjih 10 minuta na semaforu je ugodnih 44:60.

Zadnju dionicu tricom otvara Kapusta, a nakon polaganja Uljarevića Gorica je opet na +21 (44:65) i utakmica je prelomljena. Do kraja susreta Sesarov stroj rutinski je održavao prednost, a prve premijerligaške minute zabilježio je i dojučerašnji junior Frane Miloloža.

Konačnih 56:73 realan je prikaz odnosa snaga na terenu, a Josip Sesar može biti zadovoljan kako su se novopridošli igrači uklopili u njegov prepoznatljiv sustav.

Šibenčane je predvodio Adnan Arslanagić s 13 poena, a s 10 koševa pridodali su mu se Pavao Paić i Bruno Rebić.

U redovima Gorice bilo je čak 6 dvoznamenkastih igrača. Cinac i Baković postigli su po 11, a Uljarević, Kalajžić, Cvitković i Mašić ubilježili su po 10 poena.

Igrom je vrlo dobro dirigirao Borna Kapusta s 8 asistencija.

Objava Košarkaši Gorice sezonu otvorili pobjedom pojavila se prvi puta na V'Gradu.