Prijava

Vaša prijava

Iz MOST-a postavili pitanje izvode li se radovi Aglomeracije ilegalno iskopanim šljunkom

['aglomeracija', 'Grad Velika Gorica', 'MOST', 'mostovci', 'Velika Gorica']

Vijećnici Mosta Gradskog vijeća Grada Velika Gorica jutros su održali kratku konferenciju na kojoj su javnosti ukazali na nezadovoljstvo Projektom Aglomeracije i načina provođenja tih radova. Kako su prvobitno spomenuli, javlja se sumnja da se cijela Aglomeracija te njezini radovi provode ilegalno iskopanim šljunkom na lokaciji između Kušanca i Gradića.

-Grad Velika Gorica na ovoj lokaciji vjerojatno nezakonito iskopava šljunak, kazao je Ivan Bekavac pojašnjavajući kako je riječ o privatnoj parceli gdje se zahvaljujući bogatstvu te prirodne mineralne imovine netko dosjetio iskopavati šljunak.

-Znam da nije prvi put, da se nelegalno iskopava šljunak na području našeg grada, međutim zabrinjava nas okolnost da su upravo na ovom mjestu viđeni kamioni, kako navode iz MOST-a, koji su povezani s projektom Aglomeracija, poručuju MOST-ovci.

-Nadam se kako ćemo vrlo brzo čuti od odgovornih što se u tom smislu čini, dodao je Ivan Bekavac ukazujući na to da se želi znati jesu li tvrdnje koje je istaknuo zaista i opravdane te istinite.

Nazočni su bili i Nikola Grmoja, saborski zastupnik MOST-a, te zamjenica predsjednika gradske četvrti Velika Mlaka Nada Finderle.

-Došao sam dati potporu goričkim MOST-ovcima da upozore na ovu situaciju. Ono što želim reći je da nećemo dopustiti da se u Velikoj Gorici mijenja samo fasada, te da Velika Gorica medije puni aferama, poručuje Grmoja.

Cijelu situaciju prokomentirala je i Nada Finderle.

-Nas mještane Velike Mlake jako zabrinjava upitnost aktivnosti i kompletno svih radova na projektu Aglomeracije na području Velike Gorice sukladno pravilima struke, kazala je Finderle.

Dodala je i kako mještane brine to što ulica Vladimira Nazora u Velikoj Mlaki na kojoj su radovi počeli u listopadu 2020. godine, a sada godinu dana od početka radova stvari i dalje stoje nepromijenjene te je ulica još uvijek raskopana te predstavlja ugrozu sigurnosti za mještane.

-Imamo situacije da radovi kada se započnu u pojedinoj ulici ne budu dovršeni i strojevi na pola radova nestanu, a potom se pojave u nekoj drugoj ulici što nam dovodi u sumnju upitnost izvođenja radova, pojašnjava zamjenica predsjednika gradske četvrti Nada Finderle.

Dodala je i kako je veliki problem uklanjanje signalizacije, kako vertikalne tako i horizontalne, koju uklanjaju izvođači radova, a potom ju mjesecima ne vraćaju na mjesta zbog čega, kako smatraju MOST-ovci, ugrožavaju sigurnost djece i odraslih na tom području Velike Gorice.

 

Objava Iz MOST-a postavili pitanje izvode li se radovi Aglomeracije ilegalno iskopanim šljunkom pojavila se prvi puta na V'Gradu.