Prijava

Vaša prijava

Polet i Turopoljac odigrali neriješeno u derbiju u Buševcu

['amateri', 'jžnl', 'nogomet', 'Polet', 'Turopoljac']

Nedjeljno poslijepodne bilo je sunčano i toplo, teren u Buševcu izvrsno pripremljen i spreman za igru. Okupio se popriličan broj gledatelja, veća skupina navijača iz Kuča, ali i iz ostalih okolnih sela u želji gledanja dobrog nogometa dviju ekipa koje pretendiraju na vrh JŽNL. Obje ekipe bile su nekompletne, domaćin bez Bradića, Zagorca i Pejaka, a gosti bez ozlijeđenih Dejanovića i Čaića.

Početak utakmice protekao je u međusobnom ispitivanju snaga i namjera, a prvi udarac prema vratima uputio je domaći Matušin, sa 18 m, ali Lauš je spreman i brani udarac. No, vrlo brzo nakon toga, u 20. minuti gosti su se prekombinirali na sredini terena i izgubili loptu koja je došla do Šestaka negdje na oko 18 m s desne strane. Šestak se odlučio na udarac, blok gostiju malo je zakasnio i upućena lopta okrznula je nekoga u bloku, malo promijenila smjer i završila u lijevom donjem kutu vratara gostiju Lauša. Veselje domaćih bilo je opravdano, jer su vrlo lako došli do vodstva.

03.10.2021., Buševec, 8. kolo JŽNL, Polet – Turopoljac 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gostima je trebalo nekoliko minuta da se malo priberu i u 30. minuti Martinić prolazi desnom stranom, dobro centrira nisku loptu na drugu vratnicu gdje Perić puca, ali ne pogađa vrata domaćina.

Igra se do kraja poluvremena odvijala između dva šesnaesterca, gosti su činilo se, imali više loptu u svom posjedu, ali nije bilo okomitosti, ali ni širine na bokove, a samim time nije bilo ni ugroze za vrata domaćina. A domaćin se oslanjao na duge lopte i pokušaje kontranapada, ali ni on nije bio uspješan.

03.10.2021., Buševec, 8. kolo JŽNL, Polet – Turopoljac 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugi dio gosti ulaze s jednom izmjenom, Jandriš je ušao umjesto Jakija, a ekipa Poleta ostala je u istom sastavu kao i prvo poluvrijeme. Gosti su unijeli malo više živosti u igru, ali još uvijek nije bilo preciznosti u zadnjem pasu, tako da je domaća obrana uspijevala otkloniti možebitne opasnosti.

Svejedno, nakon jednog kornera Horvata u 55. minuti, prvi je na lopti Mlinarić, puca glavom, ali preko gola. U 73. minuti kapetan gostiju Lučić, koji je prebačen u napad, promašuje prazan gol sa 5 m, nakon što ga je odlično uposlio Mlinarić.

Gosti i dalje imaju veći posjed lopte i u 75. minuti izjednačuju iz slobodnog udarca sa 20-ak m, kada je Horvat majstorski pogodio uz samu desnu vratnicu danas dobrog vratara Kompesa. Vratar je bio nemoćan, a zeleni iz Kuča pojačali su pritisak na domaću obranu. Samo minutu nakon gola, Lučić se našao sam pred Kompesom, ali slabo puca i vratar brani.

Gosti pokušavaju postići gol, u 80. minuti Mlinarić ulazi u kazneni prostor s lijeve strane, puca, ali Kompes opet uspijeva izbaciti loptu u korner.

03.10.2021., Buševec, 8. kolo JŽNL, Polet – Turopoljac 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U 85. minuti nakon brze kontre, zeleni su u napadu sa četiri igrača na dvojicu obrambenih igrača Poleta, ali Perić puca nebu pod oblake umjesto da odigra nekog od suigrača. Napadi gostiju se nastavljaju, ali bez konkretne opasnosti, više kao “alibi” napadi, pa se moglo vidjeti dodavanje kad je trebalo pucati, pucanje na gol kad je trebalo dodati loptu, bočni igrači nisu se dovoljno koristili i stvarala se gužva zbog prevelikog broja igrača pred kaznenim prostorom domaćina, a sve je to rezultiralo prilikom domaćina u zadnjoj minuti sudačke nadoknade vremena kada su napravili brzu kontru po desnoj strani i odličan centaršut na 10-ak m pred Laušem. Matušin neometan u letu glavom zakucava loptu u zemlju i od koje se odbija iznad grede. Sreća za goste. Bio je to zadnji udarac na utakmici od koje se puno više očekivalo, pogotovo od vodećeg Turopoljca.

Na utakmici je bilo dosta prilika, gosti su ih imali više, lopta je bila više u njihovom posjedu, dok je domaćin u igru unio više želje i volje te borbenosti na sredini terena, što je onemogućavalo goste u pokušajima kreiranja napada.

Na kraju i jedni i drugi mogu biti zadovoljni bodom, iako je pobjeda mogla otići na jednu ili drugu stranu. Stotinjak gledatelja koji su došli vidjeti igru dviju ekipa koje pretendiraju na sam vrh nisu uživali u ljepoti igre koju su možda očekivali, ali vidjeli su dosta prilika za pogotke i borbenosti, pogotovo od strane domaćina. Sudac je dodijelio tri žuta kartona gostima i dva domaćinu, više zbog prigovora i povlačenja za dres, nego zbog opasnih startova.

Turopoljac je osvojenim bodom ostao na vrhu ljestvice JŽNL, ali sada s istim brojem bodova kao i Naftaš (19), dok je Polet na 8. mjestu sa 12 bodova.

03.10.2021., Buševec, 8. kolo JŽNL, Polet – Turopoljac 1:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska liga 2021./2022. – 08. kolo, 03.10.2021.

NK Polet – NK Turopoljac 1:1 (1:0)

BUŠEVEC, igralište na SRC Zvrnik. Nedjelja, 03.10.2021., u 16.00 sati. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano i toplo, teren dobar za igru.

Sudac: Tino Krečak. Pomoćnici: Aščić Dario i Mužar Dario (svi iz Velike Gorice). Delegat: Zoran Smrekar (Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Bruno Šestak (20), 1:1 – Tomislav Horvat (75).

NK Polet: Kompes, Baćan, Tičarić, Janječić, Stuparić (C), Jušić, Župetić, Šestak (od 76′ Radovanović), Janušić (od 87′ Kovačević), Sučić (od 69′ Ivančić), Matušin.

Trener: Mario Paviša

NK Turopoljac: Lauš, Martinić, Čunčić, Lučić (C), Iličić, Šestok (od 70′ Gogić), Šutalo, Mlinarić, Jaki (od 46′ Jandriš), Horvat, Perić.

Trener: Marko Pancirov

Igrač utakmice: Tomislav Horvat (NK Turopoljac)

Objava Polet i Turopoljac odigrali neriješeno u derbiju u Buševcu pojavila se prvi puta na V'Gradu.