Prijava

Vaša prijava

‘BURAN’ VIKEND Prometna s teško ozlijeđenim pješakom i 71-godišnjim vikend rekorderom

['policija', 'pp velika gorica', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda u vremenu od 1. do 4. listopada, od 22,00 do 06,00 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, utvrđeno je sveukupno devet ciljanih prekršaja od kojih je najviše onih, njih četiri, zbog nepropisne brzine kretanja vozilom.

Nadalje, zabilježeno je još tri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola te po jedan zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje i zbog isteka prometne dozvole.

Također je utvrđeno 6 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 15 prometna prekršaja.

Rekorder- 71-godišnji muškarac zaustavljen u Veleševcu

U petak, 1.10.2021. godine u 21,30 sati, muškarac starosti 71 godinu upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom ulice Selce u mjestu Veleševec u smjeru zapada. Nadzorom kod kbr.3 iste ulice gdje je alkotestiran, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.23 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg,. Isti naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i nakon čega je uhićen i naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do otriježnjenja. Isti nije recidivist a protiv istog je podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu.

Jedna osoba je zadržane do otriježnjenja, a nitko nije priveden dežurnom sucu.

U prometnoj nesreći u Bukevju teško stradao pješak

Za napomenuti je da se u vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u mjestu Bukevje gdje je došlo do naleta osobnog automobila na pješaka. U istoj nesreći pješak je zadobio teške tjelesne ozljede a vozač je napustio mjesto događaja a da nije obavijestio Hitnu pomoć i policiju radi vršenja očevida. Istoga dana po policijskim službenicima ove policijske postaje pronađen je vozač i navedeni osobni automobil koji su sudjelovali u prometnoj nesreći. Tom prilikom je utvrđeno da se rado o muškarcu starosti 30 godina kojom prilikom je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,14 g/kg.

Nakon toga je uhićen i protiv istog je podignuta kaznena prijava i predan je dežurnom Državnom odvjetniku. U ostalo vrijeme vikenda dogodila se tri prometna nesreća sa materijalnom štetom.

Objava ‘BURAN’ VIKEND Prometna s teško ozlijeđenim pješakom i 71-godišnjim vikend rekorderom pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja

Festival znanosti 2024.