Prijava

Vaša prijava

ZAŠTITITE SE Policija savjetuje kako utjecati na manje provala i krađa

['krađe', 'polcicija', 'pp velika gorica', 'provala']

Ovog ponedjeljka, 4. listopada, na području Velike Gorice izvršena su čak četiri kaznena djela od kojih je jedno razbojništvo, jedna provala te jedan pokušaj provale u kući.

Razbojništvo, koje je bilo prvo po redu, je počinjeno nešto iza 14 sati u ulici Jurja Dobrile gdje je u trgovinu ‘Marina’ razbojnik ušetao, a potom 19-godišnjoj djelatnici, koja je u tom trenutku bila sama u prostorijama, zaprijetio i zatražio novac. U strahu od napada razbojnika, djelatnica je novac počinitelju i predala, a potom se on udaljio u nepoznatom smjeru.

Druga dva kaznena djela, dogodila su se nešto kasnije.

-Pokušaj provale u ulici Radićev odvojak dogodio se u kući 72-godišnjakinje.Tom prilikom nepoznati počinitelj prišao je sa stražnje strane kuće gdje je zavlačenjem prikladnog alata pokušao obiti balkonska vrata, pri čemu nije uspio i potom se udaljio bez da je išta otuđio. Međutim, u ulici Emila Laszowskog, počinitelj je iskoristio činjenicu što su vlasnici ostavili otvorena vrata na balkonu, te se tom prilikom preko rukohvata stubišta popeo na balkon i ušao u unutrašnjost. Djelomično je ispremetao stvari i izvršio krađu novaca, a šteta počinjena ovim kaznenim djelom iznosi više tisuća kuna, pojasnili su iz Policijske postaje Velika Gorica.

Kako smanjiti šansu za provalom?

Osim navođenja kaznenih djela, u policiji su upozorili i dali savjet kako možete utjecati na to da ‘namamite’ lopova u vaš stambeni objekt. Naime, gotovo sva kaznena djela dogodila su se upravo onda kada lopov primijeti da nema nikoga u kući, a ono što vi možete učiniti, čak i kada niste doma, jest da ostavite svjetla upaljena, spustite rolete i da ne ostavljate prozore otvorene čak ni na kip.

Nažalost, ništa nije garancija, no upaljeno svjetlo smanjuje mogućnost da će provalnik pomisliti kako nikoga nema doma.

Objava ZAŠTITITE SE Policija savjetuje kako utjecati na manje provala i krađa pojavila se prvi puta na V'Gradu.