Prijava

Vaša prijava

Podijeljene medalje natjecateljskim ekipama: DVD-i Ribnica, Buševec i Strmec Bukevski samo neki od dobitnika nagrada

['dvd', 'medalja', 'nagrada', 'vatrogasci']

U vijećnici Općine Križ u petak, 8. listopada održana je svečana dodjela medalja natjecateljskim ekipama Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije koje su sudjelovale na 8. Državnom natjecanju vatrogasaca.

Naime, u nedjelju 26. rujna na varaždinskom stadionu Sloboda održano je 8. Državno natjecanje vatrogasaca RH na kojemu su nastupila 203 odjeljenja i 2030 natjecatelja.

Na natjecanju je sudjelovalo 15 natjecateljskih ekipa s područja Zagrebačke županije koje su postigle sjajne rezultate. Četiri ekipe s područja Zagrebačke županije plasirale su se na Međunarodno vatrogasno natjecanje koje će se 2022. godine održati u slovenskom Celju.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek čestitao je svima koji su nastupili na državnom natjecanju:

“Posebno ekipama koje su se plasirale na međunarodno natjecanje u Sloveniji. Vjerujemo u vas i siguran sam da ćemo tamo dostojno predstavljati Republiku Hrvatsku, Zagrebačku županiju i svoje DVD-e i vatrogasne zajednice. Hvala vam na vašem trudu i zalaganju, jer su ovi rezultati plod vašeg odricanja i htjenja.”

Vatrogasce je pozdravio načelnik Općine Križ Marko Magdić:

“Drugi put ispisati povijesti ove općine, Zagrebačke županije i Hrvatske je velika stvar. Uz sve one sumnje koje su postojale, jutarnje rose koje su vas pratile na ntjecanju, uspjeli ste postići vrhunski rezultat i na tome vam neizmjerno hvala. Učinili ste ponosnom ovu našu malu općinu.”

Ponosan sam na sve rezultate koje ste dosad ostvarili, naglasio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić:

“Ali ne samo kroz natjecanja koja su u prošlosti bila značajna, medalje koje ste osvojili, a danas ste pokazali da ste opet najbolji i Zagrebačka županija je ponosna na vas. Kažu mi da smo po broju članova smo opet najveći, čini mi se i da smo u organizaciji izuzetno kvalitetni. Kad su potresi, pandemija, poplava, prvi ste, uvijek ste na vrijeme i svi skupa smo sigurni i ponosni na vas.”

Zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković uputio je čestitku svim ekipama:

“I ovo je natjecanje zaista potvrdilo da Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije ima najvišu klasu što se tiče vatrogastva.”

Medalje su dodijeljene svim natjecateljskim ekipama koje su nastupile na državnom natjecanju: Ženska B ekipa DVD-a Johovec, DVD-a Novoselec i DVD-a Ribnica; Muška B ekipa DVD-a Ribnica, DVD-a Strmec Bukevski i DVD-a Bregana; Ženska A ekipa DVD-a Strmec Bukevski, DVD-a Haganj, DVD-a Buševec i DVD-a Ribnica te Muška A ekipa DVD-a Bobovec, DVD-a Paukovec, DVD-a Deanovec, DVD-a Andrilovec i najzlatniji od svih, državni prvaci DVD Razljev.

Objava Podijeljene medalje natjecateljskim ekipama: DVD-i Ribnica, Buševec i Strmec Bukevski samo neki od dobitnika nagrada pojavila se prvi puta na V'Gradu.