Prijava

Vaša prijava

Unatoč dobroj igri KK-a Gorica, Splićani tricama do pobjede

['kk gorica', 'košarka']

U 4. kolu HT Premijer lige sastale su se sinoć na Gripama ekipe Splita i Gorice, a uvjerljivu pobjedu izborio je domaćin pobijedivši 88:72.

Gorica je otvorila utakmicu košem Majića i u prvih nekoliko minuta gledali smo izjednačenu košarku, a ekipe su se izmjenjivale u vodstvu. Nakon serije Gorice 10:0 u drugoj četvrtini , domaćini ipak do poluvremena održavaju dvoznamenkastu prednost (50:40), navodi se u priopćenju.

Igrači Josipa Sesara nisu se  predavali u drugom poluvremenu nego su podigli nivo obrane i malo po malo stizali prednost Splićana. U 35. minuti ukazala se i nada. Poslije trice Bakovića Bikovi se  spuštaju na samo -9 (76:67). Dobra obrana donosi im još dvije prilike da eventualnom tricom dođu unutar dva posjeda. Nažalost, prilika za neizvjesnom završnicom nije realizirana i domaćini rutinski privode utakmicu kraju za konačnih 88:72.

Domaćine je predvodio Nejc Barič sa 17 poena, 5 asistencija i 4 skoka. Njemu uz bok bili su Toni Perković i Michael Mclean s 15 poena, a ova tri igrača kombinirano su gađali tricu 11 od 15 (73,3%).

U redovima Gorice najefikasniji su bili Marko Baković i Mate Kalajžić sa 17 poena s tim da je Kalajžić ubilježio i 8 asistencija. Tomislav Cvitković postigao je 14 koševa, a Ivan Tvrtko Majić zaustavio se na 10 poena.

Mate Kalajžić vukao je koliko je mogao, ali nije bilo dovoljno protiv raspoloženih domaćih strijelaca: „Nažalost, kao da nismo došli na utakmicu. Kasno smo se sjetili da trebamo nešto odigrati. Kad smo imali priliku bilo je već kasno. Na 8 razlike nestalo je kisika ovima što su već igrali 30 minuta. Šteta. Trebamo se trgnuti jer već u srijedu igramo protiv Sonika, Moramo pobijediti da se vratimo u pobjednički ritam. Mislim da možemo više. Nismo se još pronašli i moramo se početi uigravati kako na treningu tako i na utakmicama da ne se više ne ponavljaju ovakvi porazi. Kad imamo priliku da se vratimo da se i vratimo, a ne da u busu pričamo kako smo se mogli vratiti”.

Mate je prokomentirao i svoje dobre partije u posljednje vrijeme: „Ove godine se osjećam odlično, zdrav sam, spojio sam neki kontinuitet. Nadam se da ću tako i nastaviti” – zaključio je Kalajžić.

Josip Sesar  čestitao je Splitu na zasluženoj pobjedi : ” Kad jedna momčad ima sredinom treće četvrtine 72% uspješnosti za tri poena to znači da nam obrana nije bila na potrebnoj razini. Mislim da smo utakmicu izgubili još sredinom druge četvrtine upravo zbog te naše mekoće u igri i naše slabe agresivnosti na loptu. To je presudilo u ovoj utakmici i u prethodnoj protiv Cibone”

Gorica se dobro držala do pred kraj prve četvrtine i rezultata 19:20:   To je bio način da promjenama obrane, pokušamo razbiti ritam Splitu. Međutim, kad su oni počeli preuzimati nismo se najbolje adaptirali na to i oni  su otišli na veliku razliku i mi se nismo više mogli vratiti”.

Svejedno, Gorica se uspjela spustiti na 8 razlike dvije i pol minute prije kraja (77:69) bez obzira na sjajan šut Splita za tri poena: „Određeni šutevi nisu ušli u tom periodu, ali smatram da je Matina zasluga što nismo otišli na -30 ili -40 jer odigrao je jednu sjajnu utakmicu. Mislim da je jako napredovao u protekle dvije godine u Gorici i da iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.” – mišljenja je trener Goričana.

Gorici je ovo drugi gostujući poraz za redom i sada je na omjeru 2-2. Međutim, treba napomenuti kako su i Cibona i Split imali nevjerojatne šuterske večeri, a obrana Bikova nije nalazila lijek za spriječiti ih.

Objava Unatoč dobroj igri KK-a Gorica, Splićani tricama do pobjede pojavila se prvi puta na V'Gradu.