Prijava

Vaša prijava

U derbiju turopoljskih trećeligaša Kurilovec pobijedio Lukavec

['3 hnl', 'amateri', 'kurilovec', 'lukavec', 'nogomet']

Subota na SRC Kurilovec bila je oblačna i prohladna, sa neugodnim sjevercem koji je povećavao osjećaj hladnoće. Teren je bio odlično pripremljen i spreman za igru. A igrao se turopoljski derbi 3. HNL Središte između Kurilovca kao domaćina i Lukavca kao gostiju.

09.10.2021., 10. kolo 3. HNL, Kurilovec – Lukavec 4:1, kapetani i sudac pred početak utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U gledalištu se skupilo preko 150 gledatelja, a oba trenera poslala su na teren trenutno najjače postave.

Početak utakmice pripao je domaćinu, igračima Kurilovca, imali su loptu više u nogama, ali nije bilo ozbiljnijeg pokušaja ugrožavanja vrata ni s jedne ni s druge strane, sve do 20. minute kada je Tolj isprobao svoj udarac, ali nije pogodio loptu kako treba.

Nije da gosti nisu imali svojih trenutaka u igri, ali generalno je domaćin imao inicijativu, dok su gosti svoje prilike tražili u prekidima, kao kad je Meter u 24. minuti pucao glavom nakon kornera, ali Išek se nije dao iznenaditi.

09.10.2021., 10. kolo 3. HNL, Kurilovec – Lukavec 4:1, Vratar Lukavca Luter uspješno hvata loptu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A u 26. minuti domaćin vodi. Niko Tolj je dobio odličnu loptu u dubinu na desnoj strani, stigao je prije poprečne linije i odlično poslao povratnu loptu u visini peterca gdje ju Selman propušta, a na drugoj vratnici dočekuje Resler i pogađa za 1:0. Jednostavna akcija i radost crvenih zbog vodstva.

Samo nekoliko minuta kasnije, Popović je na drugoj vratnici glavom pucao, ali je promašio vrata. Ni gosti se nisu samo branili, pokušavali su i oni ugroziti vrata domaćina, pa je tako u 37. minuti Konjevod bio u prilici kad je pucao s desetak metara s lijeve strane napada, ali lopta je otišla preko gola.

Igrači u crvenim dresovima bili su dominantniji, borbeniji, a upravo borbenošću Bakula i Musa su oduzeli loptu igračima u zelenim dresovima u 39. minuti, nakon čega Musa puca sa 16 m, ali pored gola.

09.10.2021., 10. kolo 3. HNL, Kurilovec – Lukavec 4:1, Resler glavom postiže drugi gol za domaćina. Foto: Z. Sever/V’Gradu

I kada se bližio kraj poluvremena, igranje rukom gostiju u blizini aut linije možda 5 m u polju gostiju, slobodni udarac izvodi kapetan Završki i visokom loptom pogađa Reslera na drugoj vratnici i domaćin vodi 2:0. Bila je to prva minuta sudačke nadoknade vremena i domaćin odlazi na odmor s lijepim vodstvom. U tom je trenutku izgledalo da je utakmica riješena.

No, drugi dio utakmice gosti počinju kao da je ušla druga postava, a ušli su Krpečanec umjesto neprimjetnog Kaurina, Valentinčić umjesto ozlijeđenog Ezgete i Krpan umjesto Lagundžije. No, sam pristup igri igrača Lukavca bio je čvršći i borbeniji, što im je vrlo brzo donijelo pogodak. U 53. minuti najprije puca Konjevod, ali Išek brani i lopta se odbija do Valentinčića čiji udarac završava na gredi, a iz trećeg pokušaja Althaller je posprema u mrežu. Crveni su u tim trenucima “nestali s terena” i gosti su iskoristili priliku i pritisnuli ih prema njihovom golu. A u 55. minuti, takoreći iz ničega, gosti dolaze do kaznenog udarca. Kušec je osvojio loptu na poziciji desnog bočnog i vraćao je vrataru, ali loše vraćenu loptu presjekao je Konjevod kojeg zajedničkim snagama ruše Išek i Završki, a sudac opravdano pokazuje na bijelu točku. Loptu uzima Luka Borković, ali Išek čita njegovu namjeru i baca se u svoju desnu stranu i hvata loptu. Ostaje 2:1 za domaćina. Taj trenutak bio je prekretnica utakmice, crveni se ponovno dižu, dok zeleni gube dominaciju na terenu koju su do tada imali u drugom poluvremenu.

09.10.2021., 10. kolo 3. HNL, Kurilovec – Lukavec 4:1, vratar Kurilovca Išek brani kazneni udarac. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Sada crveni opet vladaju sredinom, prijete Luteru, a u jednom napadu Konjevod u vlastitom kaznenom prostoru ruši Bukvaševića, što je kazneni udarac za domaćina kojeg Tolj pretvara u vodstvo 3:1. Bilo je to u 68. minuti.

09.10.2021., 10. kolo 3. HNL, Kurilovec – Lukavec 4:1, vratar Lukavca ne uspijeva obraniti kazneni udarac. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U sredini terena domaći igrači Musa i Popović uspjeli su ponovno uspostaviti dominaciju i prevlast, a u 78. minuti upravo Musa u skoku na centru dobiva duel i daje loptu Resleru koji je odlično prosljeđuje Bakuli koji izbija sam pred vratara Lutera, zaobilazi ga i postavlja konačnih 4:1 za domaćina.

09.10.2021., 10. kolo 3. HNL, Kurilovec – Lukavec 4:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Iako nisu stali, vjerojatno su i jedni i drugi bili uvjereni da je teško nešto promijeniti, tako da su i treneri napravili još nekoliko izmjena, kvaliteta igre je pala, iako borbenosti nije nedostajalo do samog kraja utakmice.

U odličnoj nogometnoj predstavi u Kurilovcu, domaćin je potpuno zasluženo pobijedio, jer bio je bolji u prvom poluvremenu i dao dva gola. Gosti su bili bolji prvih 20-ak minuta drugog poluvremena i tko zna kako bi se utakmica odvijala da su iskoristili kazneni udarac. Međutim, Išek brani kazneni udarac i domaćin se vraća u utakmicu i s još dva pogotka rješava je u svoju korist.

Utakmica je bila fer i korektna, skoro bez ozbiljnijeg prekršaja i grubljeg starta, utakmica kakva sigurno privlači gledatelje na igrališta.

Nakon ove pobjede, Kurilovec je na tablici 3. HNL Središte na 10. mjestu sa 13 bodova, dok je Lukavec na 14. poziciji sa 10 osvojenih bodova.

09.10.2021., 10. kolo 3. HNL, Kurilovec – Lukavec 4:1, pogled na tribinu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Treća HNL Središte 2021./2022. – 10. kolo

NK Kurilovec – NK Lukavec 4:1 (2:0)

Kurilovec, igralište NK Kurilovca. Subota, 09.10.2021., u 16:00 sati. Gledatelja 200. Vrijeme oblačno i prohladno, teren odlično pripremljen i dobar za igru.

Glavni sudac: Kokot Antonio (Vrbovec). Pomoćnici: Jakopec Mateo (Zagreb) i Katušić Gordana (Gradec). Četvrti sudac: Ćurdo Domagoj (Zagreb). Delegat: Letić Mirko (Kutina).

NK Kurilovec: Išek, Grdenić (od 82′ Bolješić), Završki (C), Kušec, Bukvašević, Popović, Tolj, Musa, Selman (od 63′ Marelja), Bakula (od 90′ Beganović), Resler.

Trener: Senad Harambašić

NK LUKAVEC: Luter, Grdenić, Ivezić, Meter (od 72′ Peranić), Lagundžija (od 46′ Krpan), Ezgeta (od 46′ Valentinčić), Abazi (od 87′ Cvetko), Konjevod, Althaller, Borković (C), Kaurin (od 46′ Krpečanec).

TRENER: Slaven Batovanja

Objava U derbiju turopoljskih trećeligaša Kurilovec pobijedio Lukavec pojavila se prvi puta na V'Gradu.