Prijava

Vaša prijava

Brzina i alkohol- najveći neprijatelj vozača i ovog vikenda

['policija', 'pp velika gorica']

U vremenu od 08. do 11. listopada 2021. godine, tijekom vikenda u vremenu od 22,00 do 06,00 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, kojom prilikom smo utvrdili deset ciljanih prekršaja i to:

  • 5 prekršaja nepropisne BRZINE kretanja vozilom,
  • 1 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela,
  • 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Također je utvrđeno 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno su utvrđena 24 prometna prekršaja.

U subotu, 11. listopada, nešto malo iza ponoći muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Ribničke ulice u mjestu Ribnica u smjeru jugoistoka.

Isti je od strane policijskih službenika zaustavljen u Ribnici, Ribnička ulica BB gdje je izvršenim nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg,

Istom je naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je smještem u posebnu prostoriju PP Velika Gorica do otriježnjenja. Isti nije recidivist zbog čega je protiv istog podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu redovnim putem.

Tri osobe su zadržane u posebnoj prostoriji do otriježnjenja (uključujući gore navedenu), a nitko nije priveden dežurnom sucu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se samo jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Objava Brzina i alkohol- najveći neprijatelj vozača i ovog vikenda pojavila se prvi puta na V'Gradu.