Prijava

Vaša prijava

Tijekom vikenda u dobrom društvu palila se rakija

[]

Kao što smo i spominjali u najavama – vremenske prognoze nisu bile naročite, ali prognoza raspoloženja bila je sasvim točna. Mnogobrojni gosti i uigrani domaćini sa zadovoljstvom su dočekali da rakija iz kotlova Zlatka Galekovića Kikija (šljiva) i Marka i Fabijana Kosa (kruška) poteče tamo gdje joj je i mjesto. Gostima ovih Dučecovih spelancija moramo zahvaliti da su se lijepo rasporedili u dolasku tako da smo ostali unutar epidemioloških ograničenja, a ipak su svi stigli i do hrane i do pića, piše tako Mraclin.hr.

Glavni gosti jučerašnjeg programa bili su folkloraši iz Krašića i Davora. Krašićani su izveli nama bliske i poznate točke iz svoga kraja, a brojna ekipa iz KUD-a “A. M. Relković” nastupila je u pravom slavonskom štihu, sa bećarcima u kojima, kako znamo, nema puno političke korektnosti. Najviše treme bilo je za vrijeme nastupa najmlađe skupine KUD-a Dučec, kojoj je ovo bila premijera. Ali, treme nije bilo među malim izvođačima, nego, naravno, među roditeljima. Svi su izvođači nagrađeni srdačnim pljeskom, a onda se pjesma i svirka, koju su povele Dobre duše, prelila u publiku.

Ponovo smo se osvjedočili, a svjedoči tome i brojna zagrebačka publika, kako su ljudi željni ovakvih pučkih priredbi i kako Dučec ove želje uspješno pretvara u stvarnost. Od srca zahvaljujemo na potpori i doprinosu: Zagrebačkoj županiji, Gradu Velika Gorica, NK Mraclin, DVD Mraclin, KOVA d.o.o., Gala drvo d.o.o., 3dmediart d.o.o., PPS Galeković, Dobrim dušama, obitelji Zlatka i Željka Kovačića, obitelji Šafar, gđi. Gogi Brozović, gg. Marijanu Kovačiću, Božidaru Galekoviću, Željku Šimunu, Miroslavu Mravcu, Igoru Britvecu i Željku Ježovitu, kuharicama gđi Ljubici Kos i njenim curama, gđi Loreti Gerić na dekoriranju prostora, te posebice pečenjarima rakije Zlatku Galekoviću Kikiju, Marku Kosu i Fabijanu Kosu.

 

Objava Tijekom vikenda u dobrom društvu palila se rakija pojavila se prvi puta na V'Gradu.