Prijava

Vaša prijava

VIDEO Evo kako su Pirati izgledali prije više od 15 godina, ali i s kojim problemima su se susretali

['glazba', 'Intervju', 'pirati', 'Siniša Biško']

Veseli i uvijek dobro raspoloženi harmonikaš i glazbenik Siniša Biško glazbom se počeo baviti još kao klinac. Pjevao je i pobjeđivao na brojnim natjecanjima, a danas mnogi uživaju u onome što stvara.

Siniša nam je ispričao mnogo toga o samom početku osnivanja benda ‘Pirati’ te s kojim izazovima su se u samom početku susreli. Kako je to sve izgledalo dok još nisu imali pametne telefone, ali ni društvene mreže, prepričao nam je mladi velikogorički glazbenik.

 

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Siniša Biško Pirati (@sinisabisko)

 

Kada su osnovani ‘Pirati’ i kako ste došli na ideju da započnete cijelu priču?

Bend je osnovan otprilike 2004. godine. Sviranjem se bavim od desete godine i jedino što sam mogao tada zamisliti je upravo muzika i ništa drugo. Prve taktove sam počeo svirati u svojem selu već sa 11 godina u Bandu Kiss. Time Kiss postoji zapravo duže no pirati, ali je to bila skroz druga postava- Anđelko Filo, Igor Benović, Ivica Janković i Mario Žužić.

Ali mogli bismo reći da je za ozbiljnije sve počelo tek kasnije sa sljedećom ekipom- Josip Mikulić, Ivan Mrkus, Luka Kovačić, Jurica Kasajić i mojom malenkosti.

 

Kako je to sve izgledalo u početku, je li bilo teško?

Na početku je bilo lako svirati, ali teško smo dolazili do gaža, nije bilo društvenih mreža, pametnih telefona da se možeš samostalno reklamirati, samo gomila plakata i tada ljudima nepoznato ime Kiss!

Često smo znali svirat za par ljudi, ali nekako, kako je to krenulo samo od sebe, se počelo dinamično dizati. I svirka i publika. Isto tako, do instrumenata nam je bilo teže doći, manja dostupnost, a i skupo za svakog muzičara na početku koji nema svirki. Ali nekako čovjek uspije, ni sam ne znam danas kako.

 

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Siniša Biško Pirati (@sinisabisko)

 

S kojim preprekama i izazovima ste se ‘borili’ u početku?

Najveći problem je odrastanje u muzičkom smislu, s vremenom se mijenjaju mišljenja pa se zna dogodit i sukob ili svađa, ali to je sve normalno dok svi imamo isti cilj. Sada, nakon toliko godina, mogu reći da imam prave profiće u bendu, a što je najbitnije i prave ljude koji su normalni i spremni za naš ludi tempo.

 

Što biste, sada kao iskusni glazbenik, poručili mladim muzičarima?

Mladim muzičarima bi preporučio, što više vježbanja, snimanja vlastitih pjesama te da stoje uvijek čvrsto na zemlji.

 

A evo i kako je vesela ekipa izgledala prije možda i više od 15 godina:

Objava VIDEO Evo kako su Pirati izgledali prije više od 15 godina, ali i s kojim problemima su se susretali pojavila se prvi puta na V'Gradu.