Prijava

Vaša prijava

U Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici ove godine fokus na hrvatskim autorima

['Gradska knjižnica', 'knjižnica', 'mjesec hrvatske knjige']

Mjesec hrvatske knjige književna je manifestacija koje se svake godine održava u periodu od 15. listopada do 15. studenog. Ove godine ona će se održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja, navedeno je na stranici Gradske knjižnice te pojašnjeno kako je na ovogodišnjoj manifestaciji fokus stavljen na hrvatske autore, odnosno hrvatske knjige, pa tema glasi Hrvatski autori u Godini čitanja, a moto “Ajmo hrvati se s knjigom!”.

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

Kao i proteklih nekoliko godina, Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Velika Gorica započinjemo malim književnim festivalom Turbooks, u kojem ćemo kroz tri dana ugostiti renomirane hrvatske autorice i autore poput Ivane Šojat, Želimira Periše, Ivane Bodrožić te ilustratora Nike Baruna.

Na Dječjem odjelu, u izvedbi Ane Katulić i Anite Pukanić, bit će predstavljen književno-dramski susret “Lektira na oko”, objavljeno je na stranici.

Književne susrete začiniti će gostovanja Maje Šimleše, Jasminke Tihi-Stepanić te Milana Majerović-Stilinovića, kao i gostovanja pjesnikinje Eveline Rudan i pjesnika Miroslava Kirina.

U sklopu kreativnog Četvrtog četrtka održat će se radionica izrade osobnog dnevnika pod vodstvom Goranke Dimoski.

Tijekom cijelog mjeseca manifestaciju će upotpunjavati dvije izložbe: u Područnoj knjižnici Galženica izložba grafičkih radova Irene Mihalinec koja prati knjigu Milana Majerovića-Stilinovića “Što sam naučio na planini” , a na  Dječjem odjelu izložba dječjih radova pod nazivom “Priče za zdravo biće” polaznika Dječjeg vrtića Ciciban.

Od ostalih aktivnosti tu su još:

– besplatan upis za prvašiće  osnovnih škola velikogoričkog područja prilikom kojeg već godinama u Dječjem odjelu novoupisani članovi dobivaju popularnu “Čitatovnicu” – čitateljsku putovnicu za djecu, zatim Dan djelomičnog oprosta zakasnine te dodjela Nagrade za najčitača, a o svemu više informacija možete pronaći i na stranici knjižnice.

 

Objava U Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici ove godine fokus na hrvatskim autorima pojavila se prvi puta na V'Gradu.