Prijava

Vaša prijava

POUVG poziva mlade autore da se prijave na književni natječaj LUG

['književnost', 'mladi književnici', 'natječaj', 'pouvg']

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica otvara Natječaj za Književnu nagradu za mlade LUG (literarni uradak godine) koja je utemeljena s ciljem afirmacije mladih književnika.

Za razliku od Nagrade Albatros u kojoj mogu svi sudjelovati, bez obzira na starost i mjesto stanovanja, na Književni natječaj LUG mogu se prijaviti isključivo mladi u dobi između 18 i 30 godina koji žive na području Grada Velike Gorice te općina Orle, Pokupsko i Kravarsko.

-POUVG ih ovim želi potaknuti na ljubav prema pisanoj riječi te im pružiti mogućnost da prezentiraju svoje literarno stvaralaštvo, navodi se u priopćenju.

Autori na Natječaj mogu prijaviti roman, poeziju, zbirku kratkih priča, dramsko djelo, zbirku priča ili pjesama za djecu, slikovnicu te djelo zavičajne tematike. Rukopisi moraju biti napisani na hrvatskom jeziku i njegovim narječjima, a uvjet je da se radi isključivo o autorskom djelu kandidata koje nije objavljeno kod drugog izdavača. Treba dostaviti tri tiskana primjerka teksta, ispunjeni obrazac prijave kao i tekst u obliku pogodnom za objavu (CD, USB).

Radovi se predaju do 15. siječnja sljedeće godine, o dobitniku će odlučivati tročlani prosudbeni odbor, a objava rezultata je do 30. ožujka. Književna nagrada sastoji se od neto novčanog iznosa 2000 kn, tiskanja nagrađenog djela, promocije, plakete i dvadeset autorskih primjeraka nagrađenog djela. Dodjela nagrade i promocija nagrađene knjige bit će tijekom mjeseca travnja u sklopu Dana Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, a više o svemu možete pogledati i na stranici POUVG.

Objava POUVG poziva mlade autore da se prijave na književni natječaj LUG pojavila se prvi puta na V'Gradu.