Prijava

Vaša prijava

Najava amaterskog nogometnog vikenda

['1.ŽNL', '3 hnl', '4. HNL', 'amateri', 'jžnl', 'nogomet']

I ovog vikenda očekuju nas uzbuđenja na amaterskim nogometnim terenima. Vremenske prilike trebale bi biti povoljnije nego su bile prošle nedjelje, pa se nadamo i dobrom nogometu. A tko gdje i s kim igra, dajemo u najavi kola.

U 3. HNL Središte, Lukavec nakon poraza od Kurilovca, ugošćuje Karlovac 1919, koji je jedna čvrsta ekipa, smještena u gornjem dijelu tablice, ali nikako ne nesavladiv. Ovisi o igračima Lukavca, kako će ući u utakmicu, a ni čimbenik sreće neće biti nezanemariv.

Istovremeno, Kurilovec gostuje u Lučkom, gdje je trener Perica Vidak, bivši trener Kurilovca, a i nekoliko bivših igrača iz Kurilovca igra u Lučkom (Ćosić, Čurek, Dianežević, Marinić). No, kako je rekao trener Harambašić, osvojeni bodovi dovoljni su za mirnoću u nastavku prvenstva i u tome se može tražiti šansa Kurilovca protiv Lučkog.

U 4. HNL Središte Zagreb B, Mraclin, koji je trenutno šesti na tablici, na Novoj Grabi dočekuje Banovac, koji je pretposljednji na tablici, sa svega 4 osvojena boda. Mraclinski “udarni dvojac” Milatović – Hajduk mogli bi popraviti svoje stanje na tablici strijelaca, iako vjerojatno to nije cilj niti njih niti trenera Milanovića – tri boda su ono čemu se Mraclin nada, a i mi vjerujemo da su dostižni u ovoj utakmici.

Gradićima pak, neće biti lako osvojiti nove bod(ove), jer odlaze u goste Savi u Strmec Samoborski, trenutno vodećoj ekipi na tablici. Možemo slobodno reći da prvi ugošćuje zadnjeg, a događalo se da je upravo zadnji pomrsio račune vodećem, pa neka tako bude i u nedjelju.

Jedinstvena županijska liga sa 7 klubova iz Nogometnog saveza Velike Gorice, skoro svako kolo priušti nam barem jedan lokalni derbi. Tako je i u ovom kolu, gdje Mladost u Obrezini dočekuje zahuktalu Lomnicu, koja već 6 kola ne zna za poraz. Štef Deverić posložio je ekipu koja sada dobro funkcionira, pa će Romanovi napadači morati biti u posebno dobroj formi da Boemi odu kući bez bodova. Bit će sigurno zanimljivo.

Lider JŽNL, Turopoljac iz Kuča gostuje kod najugodnijeg iznenađenja lige, Bregane, koja još ne zna za poraz. Igra se u nedjelju ujutro, a zelene trupe će morati dobro zapeti ako žele izbjeći Vukovinski ili Buševečki scenarij. Jedan od derbija kola.

Kad već spominjemo Buševečki scenarij, i ove nedjelje bit će zanimljivo i na Zvrniku, jer u goste dolaze Vatrogasci iz Zdenaca Brdovečkih, četvrtoplasirana ekipa u poretku. Polet je sigurno planirao malo više bodova u ovih 9 kola, ali vjerojatno nije sve išlo po planu, pa je stoga pobjeda u ovom susretu imperativ.

U Vukovinu pak dolazi Zrinski, iz Farkaševca. Gledajući tablicu, ali i promatrajući dosadašnje rezultate jednih i drugih, vjerovanja sam da će Jelačić ovu utakmicu rutinirano riješiti u svoju korist.

Klas kod kuće dočekuje Rakove iz Potoka, a očekuje i prvu pobjedu u prvenstvu. Neće biti lako, ali mogućnosti ima.

Kupa gostuje u Jakovlju, kod Dinama. Kupi ne cvjetaju ruže u ovom prvenstvu, ali krasi ih optimizam i borbenost, tako da će sigurno dati sve od sebe za popravljanje svog “bodostaja”.

I u 1. Županijskoj ligi Istok broj predstavnika Nogometnog saveza Velike Gorice daje nam često susrete turopoljskih klubova, a tako je i u ovom kolu. Međusobni susret dviju ekipa bez bodova, Posavca i Bune u Leknenom barem će jednom dati mogućnost da svoje stanje bodova poprave. Bliži tome je domaćin, ali tko to može garantirati?

Vodeća Meštrica dočekuje Milku Trninu i vjerojatno će i nakon ovog kola ostati na čelu tablice.

Vatrogasac gostuje u Dubravi i osvajanje bodova nije nemoguća misija, isto kao i Dinamo Hidrelu koji gostuje u Banovu, kod Bana Jelačića. Turopolje kod kuće dočekuje bivšeg Jedinstvenog ligaša, Rakovec i Turopoljci će morati igrati puno bolje nego prošlo kolo ako žele do bodova.

Eto, to su parovi u ovom kolu u pojedinim ligama. Svim našim klubovima želimo puno sreće i uspjeha.

Susreti turopoljskih klubova ovog vikenda:

3. HNL Središte, 11. kolo:

Lukavec – Karlovac 1919 (subota, 16.10.2021., u 15:30)

Lučko – Kurilovec (subota, 16.10.2021., u 15:30)

 

4. HNL Središte Zagreb B, 10. kolo:

Mraclin – Banovac (nedjelja, 17.10.2021., u 15:30)

Gradići – Sava Strmec (nedjelja, 16.10.2021., u 15:30)

 

JŽNL, 10. kolo:

Mladost – Lomnica (nedjelja, 17.10.2021., u 15:30)

Bregana – Turopoljac (nedjelja, 17.10.2021., u 10:00)

Polet – Vatrogasac (nedjelja, 17.10.2021., u 15:30)

Ban Jelačić – Zrinski (subota, 16.10.2021., u 15:30)

Dinamo – Kupa (nedjelja, 17.10.2021., u 15:30)

Klas – Rakov Potok (subota, 16.10.2021., u 15:30)

 

1. ŽNL Istok, 8. kolo:

Dubrava – Vatrogasac(nedjelja, 17.10.2021., u 15:30)

Posavec – Buna (nedjelja, 17.10.2021., u 15:30)

Meštrica – Milka Trnina (nedjelja, 17.10.2021., u 11:00)

Turopolje – Rakovec (subota, 16.10.2021., u 15:30)

Objava Najava amaterskog nogometnog vikenda pojavila se prvi puta na V'Gradu.