Prijava

Vaša prijava

Mostovci ponovno ukazali na nezadovoljstvo: ‘Svaka lopata aglomeracije zadnjih dvije godine je beskorisna’

['aglomeracija', 'Ivan Bekavac', 'konferencija', 'MOST', 'Most Velika Gorica', 'nezadovoljstvo']

Današnja MOST-ova konferencija održala se na temu natječaja za izgradnju pročistača odvodnje u Velikoj Gorici, za kojeg navode kako i dalje nije realiziran. Također, Mostovci smatraju kako je bez adekvatnog pročistača “svaka lopata aglomeracije zadnjih dvije godine je beskorisna”, kako navode u priopćenju, dodajući da je mogući razlog tome neznanje, propust ili nešto treće od strane gradske uprave.

Damir Slojšek, koordinator goričkog Mosta, navodi kako smo svi svjedoci radova i napretka Aglomeracije te da su prometnice i dalje u katastrofalnom stanju.

-Približavamo se roku, prvom mjesecu u 2023. godini. Aglomeracija, kao što vidite, teče jako loše. Po gradu vidite kako ceste izgledaju, poručio je Slojšek i podsjetio kako je od gradonačelnika i VG Vodoopskrbe zatražio da mu kažu imaju li dodatan plan u slučaju da ne bude dovoljno sredstava za provođenje Aglomeracije.

Kazao je kako odgovor nije dobio već je od gradonačelnika samo dobio informaciju kako se provodi i u kojoj je fazi Aglomeracija trenutno.

-Na pragu smo jeseni, sve je više vode na našim ulicama, a mi iz medija doznajemo kako je ponovno odgođeno otvaranje natječajnih ponuda za izgradnju pročistača vodoopskrbe i odvodnje grada Velike Gorice, koji je trebao biti izgrađen iz okvira financijskih sredstava Aglomeracije, rekao je Ivan Bekavac.

-Ovo je treći put da doznajemo kako je nešto odgođeno, dodao je uz objašnjenje da građane zanima kada je planira dovršetak izgradnje pročistača i je li napravljen planigram aktivnosti.

Bekavac je istaknuo kako građani, kako navodi, vrlo često nisu obaviješteni ni upoznati gdje će se započeti radovi i često su neobilježene lokacije izgradnje Aglomeracije koje trenutno stoje.

-Iz medija također doznajemo kako je gradonačelnik izdao uputu službi za reviziju poslovanja da krene s unutarnjom kontrolom poslovanja gradskih vrtića. Zanima nas hoće li on to uštedjeti na našoj djeci, na wc papiru, obrocima, maramicama i na čemu još se u gradskim vrtićima može uštedjeti, upitao je Bekavac.

Zoran Lovrić, gradski vijećnik i predsjednik Gradske četvrti Hrvatski velikani, kazao je kako je prije nekoliko dan iz Grada dobio dopis u kojem se mole gradski predstavnici da dođu na razgovor kako bi se mogao nastaviti projekt Aglomeracije u Gradskoj četvrti Hrvatskih velikana.

-Na kraju sastanka smo odlučili da im nećemo dozvoliti nastavak izvođenja radova zato što već u prijašnjim akcijama, koje su radili, još uvijek nisu završeni dijelovi koji su započeti. Upozorio sam ih na katastrofalno stanje asfaltiranja i rupa koje se nalaze u Zvonimirovoj ulici i u kojoj nam invalidi šalju dopise jer svakog dana ispadaju iz kolica, pojasnio je Lovrić.

Još jedna od nezadovoljnih članica Mosta, Karmen Rak, istaknula je kako su i uvjeti na gradskoj tržnici iznimno loši, a sanitarni uvjeti, kako kaže, grozni.

-Tražimo od samog Grada da nešto poduzme, bez obzira što je to privatno vlasništvo. Tržnica se nalazi u centru grada i nije adekvatno da bude takva, ističe Karmen

 

Objava Mostovci ponovno ukazali na nezadovoljstvo: ‘Svaka lopata aglomeracije zadnjih dvije godine je beskorisna’ pojavila se prvi puta na V'Gradu.