Prijava

Vaša prijava

Lukavec u uzbudljivoj utakmici pobijedio Karlovca 1919

['3 hnl', 'amateri', 'lukavec', 'nogomet']

Lijepo i sunčano vrijeme u Kurilovec je dovelo oko 100-tinjak gledatelja vidjeti susret domaćeg Lukavca i gostujućeg Karlovca 1919, za razliku od zadnjeg susreta sa Kurilovcem, sada vođenog novim trenerom, Igorom Pamićem.

Uvodni dio i ispitivanje snaga protekli su u obostranim pokušajima napada, ali bez većih uspjeha. A prvi koji je isprobao svoj udarac bio je Bagarić iz gostujuće ekipe, ali lopta je otišla visoko preko gola.

Već u 14. minuti, slavlje domaćina i vodstvo od 1:0. Strijelac je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca bio mladi Karlo Althaller. Prije toga Marko je Grdenić krenuo u prodor prema gostujućim vratima, a igrači Karlovca zaustavili su ga prekršajem na oko 18 m, malo s desne strane. Loptu je uzeo spomenuti Karlo Althaller, dobro naciljao i preko živog zida lijevom nogom pospremio ju je u lijevi gornji kut vratara gostiju Paus-Kunšta.

16.10.2021., Kurilovec, 11. kolo 3. HNL Središte, Lukavec – Karlovac 1919 2:1, pogodak Althallera iz slobodnog udarca. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Domaćin pokušava i dalje održavati ravnotežu u igri, ali gosti preuzimaju posjed lopte, no osim udarca Mićunovića nisko po zemlji sa 20 m, nije bilo opasnijeg udarca prema Luteru. Ovaj Mićunovićev obranio je bez ikakvih problema.

U 31. minuti Lukavec vodi 2:0, kada je Krpečanec odlično prošao s desne strane prema sredini i u pravo vrijeme loptu gurnuo Althalleru na lijevu stranu napada domaćina. Althaller puca desnom nogom i lopta kroz ruke vratara gostiju odlazi u mrežu. Sreća među igračima i navijačima Lukavca.

Do kraja prvog dijela domaćin se uspješno branio, a gosti su imali dvije solidne prilike u 36. minuti, ali je Marinić slabo reagirao nakon neodlučnosti u domaćoj obrani, te u 45. minuti kada Zavalić nije uspio pogoditi loptu koju je Olmo ubacio s desne strane, a Marijan Grdenić nije ju pogodio i ona je ostala takoreći na nozi Zavalića, ali očito je i on bio iznenađen tim promašajem Grdenića, tako da je slabo reagirao i ništa od pogotka gostiju.

16.10.2021., Kurilovec, 11. kolo 3. HNL Središte, Lukavec – Karlovac 1919 2:1, gužva pred vratima Lutera. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugi dio gosti ulaze još čvršće i odlučnije, domaćin se dobro brani i parira na sredini terena, sve dok u 53. minuti Mićunović nije uspio ući u kazneni prostor s desne strane, ali pucao je pored gola.

Lukavec je najbliži pogotku bio u 56. minuti kada je Krpečanec izbacio obranu gostiju iz igre odlično posluživši Konjevoda na desnoj strani napada, ali Dino nije uspio pogoditi vrata, već je lopta otišla pored lijeve vratnice vratara Paus-Kunšta.

Svega nekoliko minuta kasnije, u 60. minuti, sudac svira prekršaj za goste na otprilike 20 m od gola, domaći igrači se spremaju postaviti zid, lopta je nekoliko metara od mjesta prekršaja, gosti izvode slobodni udarac, lopta dolazi do Kristaja Roza, koji matira Lutera. Domaći se bune zbog ovakvog izvođenja slobodnog udarca, ali pomoći nije bilo, morali su krenuti s centra.

16.10.2021., Kurilovec, 11. kolo 3. HNL Središte, Lukavec – Karlovac 1919 2:1, gužva pred vratima Lutera. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gosti pojačavaju svoj pritisak prema vratima domaćina, ali visoki stoperi domaćina Gudelj i Ivezić, dobri skakači, kojima su pomagali i napadači, uspijevali su otkloniti sve opasnosti pred Luterom.

Za napomenuti je i ozljedu Luke Borkovića koji je u igri proveo svega 6 minuta i morao je biti zamijenjen zbog ozljede gležnja.

Gosti su pokušavali izjednačiti, domaćini su se srčano branili i obranili. Iako je Karlovac 1919 imao loptu više u svom posjedu, proveo je više vremena na polovici Lukavca, ali nije imao dovoljno okomitosti prema vratima pa je domaćin uspio sačuvati svoju mrežu i osvojiti 3 boda. Potpuno zasluženo.

A nakon utakmice sam zamolio najboljeg igrača i strijelca oba pogotka za Lukavec, Karla Althallera za njegovo viđenje utakmice. Evo što je rekao:

16.10.2021., Kurilovec, 11. kolo 3. HNL Središte, Lukavec – Karlovac 1919 2:1, dvostruki strijelac Karlo Althaller. Foto: Z. Sever/V’Gradu

“Osjećam se odlično nakon ove utakmice jer mi se čini da je to prvi put da sam za seniore dao dva pogotka. Bili smo dobri i želio bih pohvaliti cijelu ekipu. Borili smo se kao lavovi, bili energični. A mene je kod drugog gola malo poslužila i sreća. A kod slobodnog udarca, mogu reći da je prekršaj bio baš na pravom mjestu za mene. Pucam s obje noge, a ovaj sam pogodio lijevom. Baš me raduje taj zgoditak.”

Ugodno poslijepodne u Kurilovcu dobro je završilo za domaćina koji sa ova nova tri boda dolazi na 13. mjesto na tablici sa ukupno 13 bodova. Sljedeće kolo Lukavec gostuje kod Segeste u Sisku.

3. Hrvatska nogometna liga Središte 2021./2022. – 11. kolo, 16.10.2021.

NK LUKAVEC – NK KARLOVAC 1919 2:1 (2:0)

Kurilovec, igralište SRC Udarnik. Gledatelja 100. Vrijeme sunčano, teren odlično pripremljen, dobar za igru.

Glavni sudac: Mlinarić Vlatko (Sisak). Pomoćnici: Trklja Emir (Petrinja) i Mioković Tomislav (Sisak). Četvrti sudac: Ješić Davor (Sisak). Delegat: Brešić Hrvoje (Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Karlo Althaller (14), 2:0 – Karlo Althaller (31), 2:1 – Kristaj Noz (60).

NK LUKAVEC: Luter 6,5, Grdenić Marijan 7, Ivezić 7, Gudelj 6,5, Krpan 6,5, Grdenić Marko (C) 7, Valentinčić 6,5, Krpečanec 7, Abazi 7 (od 90+3′ Šiprak -), Konjevod 6,5 (od 61′ Borković -, od 67′ Kaurin 6), Athaller 7,5.

Trener: Slaven Batovanja

NK Karlovac 1919: Paus-Kunšt 6, Vratarić 5 (od 46′ Ribar 5,5), Olmo 6,5, Knezović 6, Zavalić 6 (od 82′ Bibić -), Čakarić 6, Prpić 5,5 (od 46′ Kristaj 6), Marinić 6,5 (C), Mićunović 6 (od 75′ Siljan -), Oršolić 6, Bagarić 6,5 (od 86′ Mamić -).

Trener: Igor Pamić

Objava Lukavec u uzbudljivoj utakmici pobijedio Karlovca 1919 pojavila se prvi puta na V'Gradu.