Prijava

Vaša prijava

Turopoljac nije prošao Breganu

['amateri', 'jžnl', 'nogomet', 'Turopoljac']

Nedjeljno jutro u maglovitoj Bregani, susret domaće Bregane, neporažene ekipe u prvih 9 kola, i Turopoljca iz Kuča, lidera prvih 9 kola prvenstva. Utakmica od koje se dosta očekivalo i u kojoj se očekivao dobar nogomet.

Utakmicu je bolje otvorio domaćin, prilikom Škacana, ali ostalo je samo na prilici u 6. minuti. U sljedećem napadu gostiju, Šestok je odlično prošao po lijevoj strani, dao povratnu loptu Mlinariću, ali blok domaćih izbacuje loptu u korner iz kojeg se napravilo dosta gužve u domaćem kaznenom prostoru, ali bez rezultata

17.10.2021., 10. kolo JŽNL, Bregana – Turopoljac 2:1, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

I domaći su se opredijelili za napadački nogomet, pa tako Kostanjski centrira s desne strane u 11. minuti, najviši u skoku je mladi Radovanić, ali lopta je bila malo previsoka i nije je uspio lijepo pogoditi te puca preko grede.

No, već u 15. minuti domaći igrači i navijači imaju razloga za slavlje, jer lopta upućena iz slobodnog udarca s lijeve strane dugo putuje na drugu stativu gdje je u skoku najviši Kostanjski i puca prema golu, a lopta uz slabu intervenciju vratara Lauša odlazi u mrežu. 1:0 za domaćina.

Zelenima iz Kuča trebalo je malo vremena da se saberu, a dok je to trajalo, Škacan u gužvi u kaznenom prostoru Turopoljca puca, ali Vjeko Lučić kapetanski postavlja glavu i skreće loptu u vratnicu ok koje se lopta odbija u korner.

Zeleni polako hvataju konce igre u svoje noge, pa Mlinarić puca preko gola nakon dobrog centaršuta Martinića u 30. minuti, a već u 32. minuti Horvat je “posložio” dvojicu braniča na travu, ali od nekud se stvorio treći i blokirao njegov udarac sa 6-7 m od gola.

U 33. minuti na odličan centaršut Iličića, Vjeko Lučić puca dobro, ali nedovoljno jako u lijevi donji kut vratara Štibića, koji uspijeva zaustaviti loptu na crti.

Zeleni su još jednom priprijetili u 43. minuti kada je Horvat sa 16 m pucao visoko preko gola, ali najbolju priliku prvog dijela imali su domaćini kada su u 45. minuti prošli desnom stranom napada nakon nepotrebno izgubljene lopte veznih igrača Turopoljca. Odličan centaršut paralelan s gol-crtom dobro je pratio Lipec, ali u presudnom trenutku lopta je nespretno odskočila i prešla mu preko noge, na sreću gostujućih igrača.

17.10.2021., 10. kolo JŽNL, Bregana – Turopoljac 2:1, gužva nakon postignutog gola Turopoljca. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U drugi dio gosti ulaze odlučnije s ciljem izjednačenja, ali iako domaćin ostaje s igračem manje u 53. minuti, Borna Radovanić, najbolji strijelac Bregane, bježi gostujućim stoperima i povisuje na 2:0.

Zeleni se ne predaju, imaju prevlast u posjedu lopte, kombiniraju, stvaraju prilike, ali ih ne koriste, sve dok Jandriš u 68. minuti odlično e puca s lijeve strane u visini kaznenog prostora i pogađa u suprotni kut vratara Štibića. Smanjenje vodstva domaćina na 2:1.

Napadi igrača Turopoljca se nastavljaju i dalje, lopta je većinom bila u posjedu zelenih iz Kuča, što su domaćini iskorištavali brzim kontrama iz kojih su dva-tri puta napravili pomutnju u obrambenim redovima gostiju, ali nisu uspjeli poentirati.

Zadnjih 20-ak minuta igralo se uglavnom na polovini domaćina, centriralo se i s lijeve i desne strane u kazneni prostor domaćina gdje je svu slavu pobrao visoki Dimitrovski koji je bio vladar visokih lopti.

17.10.2021., 10. kolo JŽNL, Bregana – Turopoljac 2:1, Mislav Čunčić i Borna Radovanić u duelu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Najizglednije prilike za Turopoljac imali su Iličić, Mlinarić, a pogotovo Vjeko Lučić kada je glavom odlično pucao, vratar Štibić nije ni trepnuo, ali lopta je otišla pored lijeve vratnice.

Svi napori i nastojanja gostiju da izjednače nisu uspjeli i nakon 3 minute sučeve nadoknade vremena, slavlje domaćina i navijačke skupine “Mamuti” moglo je početi.

Odlična utakmica dva dobra suparnika, otvorena, napadačka igra, uglavnom fer i korektna završila je pobjedom Bregane, iako je po prikazanom na terenu mogla otići i na drugu stranu. Preko 150 gledatelja moglo je uživati u utakmici.

Ovom pobjedom Bregana se bodovno izjednačila s Turopoljcem na 22 boda, te je sada Bregana druga, iza Naftaša, a ispred Turopoljca.

Dražen Vegel, trener domaćina rekao je da je utakmica bila upravo onakva kako je i predvidio, otvorena i napadačka, utakmica dvije dobre ekipe. Pobjeda je mogla otići i na stranu Turopoljca, i jedni i drugi promašili su puno prilika. Utakmica je bila pravi derbi, borbena i da su gledatelji mogli uživati. Misli da je onaj koji je prvi zabio bio u velikoj prednosti, a danas su to bili igrači Bregane. Gostujući igrači su previše promašili da bi mogli računati na bodove.

17.10.2021., 10. kolo JŽNL, Bregana – Turopoljac 2:1, slavlje navijača Bregane, “Mamuta”. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska nogometna liga 2021/2022. – 10. kolo

NK Bregana – NK Turopoljac 2:1 (1:0)

Bregana, igralište NK Bregane. Nedjelja, 17.10.2021., 10.00 sati. Gledatelja 150. Vrijeme maglovito pa sunčano, teren dobar za igru.

Glavni sudac: Bionda Tomislav. Pomoćnici: Mazal Ivica i Horvatić Danijel (svi iz Zaprešića). Delegat: Fabečić Mario (Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Kostanjski Filip (15), 2:0 – Radovanić Borna (55), 2:1 – Jandriš Mijo (68).

NK Bregana: Štibić, Grdović (od 70′ Librić), Erceg (od 85′ Kos), Dimitrovski, Škacan M., Kostanjski, Radovanić (od 85′ Vukić), Škacan F., Ivančević (od 70′ Šteko), Lipec (od 57′ Bišćan), Antunović.

Trener: Dražen Vegel

NK Turopoljac: Lauš, Martinić, Čunčić, Lučić (C), Iličić (od 65′ Jandriš), Čaić, Šestok, Horvat, Mlinarić, Perić, Šutalo (od 65′ Jaki).

Trener: Marko Pancirov

Igrač utakmice: Borna Radovanić (Bregana)

Objava Turopoljac nije prošao Breganu pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Kadeti usamljeni na vrhu