Prijava

Vaša prijava

Unatoč malom broju alkoholiziranih vozača, recidivist zaustavljen u Starom Čiču

['gorička policija', 'policija', 'pp velika gorica', 'vikend akcija']

Tijekom vikenda, u vremenu od 15. do 18. listopada, tijekom vikenda u vremenu od 22,00 do 06,00 sati, na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“. 

Prilikom provođenja akcije utvrđeno je 14 ciljanih prekršaja, od kojih je najviše, njih šest, bilo zbog prekoračenja brzine kretanja vozilom.

Od ostalih prekršaja, ukupno pet vozača kažnjeno je zbog nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje, dva zbog vožnje pod utjecajem alkohola te jedna osoba zbog vožnje bez položenog ispita.

Također je utvrđeno šest ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno su utvrđena 20 prometna prekršaja.

-U subotu, 16. listopada, u 23.30 sati, muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim automobilom krećući se kolnikom Velikogoričke ulice i mjestu Staro Čiče. Isti je od strane policijskih službenika zaustavljen prilikom čega je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1.57 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je smješten u posebnu prostoriju PP Velika Gorica do otriježnjenja, obavijestili su nas iz policije.

-Jedna osoba je zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, a nitko nije priveden dežurnom sucu, dodaju iz policije.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se samo jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Objava Unatoč malom broju alkoholiziranih vozača, recidivist zaustavljen u Starom Čiču pojavila se prvi puta na V'Gradu.