Prijava

Vaša prijava

Košarkaški mini derbi pripao gostima iz Škrljeva

['derbi', 'gorica', 'košarka', 'liga', 'škrljevo']

U 7. kolu HT Premijer lige sastale su se dvije ekipe koje su započele prvenstvo s omjerom 4-2 i pretendiraju na ulazak u Ligu za prvaka, a bodove su odnijeli gosti.

Gorica je polaganjem Cinca povela 2:0, međutim vrlo agresivnom obranom te koševima raspoloženih Jelenkovića i Barnjaka gosti rade seriju16:1 i dolaze do velikih 13 poena prednosti (3:16). U 7. minuti Adria Oil ima vodstvo od 14 poena (5:19) i to je najveća prednost koju će neka ekipa imati na ovoj utakmici. Naime, krajem prve i početkom druge četvrtine Bikovi su zaigrali puno angažiranije i napravili seriju 17:0 za vodstvo 22:19. Seriju domaćih s 4 vezana poena prekida Adway i gosti su opet poveli. Do kraja poluvremena ekipe su se stabilizirale i gledali smo dvoboj dvije podjednake ekipe, a na veliki odmor otišlo se s minimalnom prednošću Gorice 38:37.

U nastavku utakmice igra se koš za koš, a poslije polaganja i slobodnog bacanja Bakovića Gorica u 27. minuti vodi 50:46. Goričani nisu iskoristili momentum da još povećaju razliku i košarkaši Adria Oila polako su preuzimali kontrolu igre u svoje ruke. Na kraju 3. četvrtine Marinelli tricom vraća stvari na početak i u zadnjih 10 minuta ušlo se s rezultatom 55:55.

Početkom zadnje četvrtine gosti rade seriju 13:2 i poslije slobodnih bacanja Jelenkovića rezultat je 57:68. Igrači Josipa Sesara napokon su se uozbiljili i zaigrali s više energije te na 1:45 do kraja poslije trice Mašića stižu na samo -2 (73:75). Međutim, još jednu tešku tricu pogađa Marinelli, a poslije stepback ubačaja Jelenkovića gosti odlaze na +7 (73:80) i pobjednik je odlučen. Na kraju 78:84 i u potpunosti zaslužena pobjeda igrača Damira Rajkovića.

U redovima Gorice večeras je najefikasniji bio Marko Baković s 18 poena. Mate Kalajžić pridodao je 12, a Karlo Uljarević i Ante Mašić zaustavili su se na 10 poena.

Goste je predvodio dvojac Toni Jelenković (22 poena) i Josip Barnjak (21 poen), a dvoznamenkasti učinak imao je i Paolo Marinelli s 10 koševa.

Izjava Josipa Sesara, trenera Gorice: ”Zaslužena pobjeda Škrljeva. Nadigrali su nas i puno bolje su igrali nego što rezultat pokazuje. Individualna odgovornost u obrani nam nije bila na potrebnom nivou. Oni su igrali zadnjih 10 minuta 1 na 5 , Marinelli, Jelenković, Barnjak i dobili su nas igrom 1 na 1.Nismo odigrali danas kako treba, nisam zadovoljan igrom koju smo danas pokazali.”

Izjava Marka Bakovića, igrača Gorice: ”Čestitao bi ekipi Škrljeva na odličnoj utakmici. Oni su odlično otvorili utakmicu. Svojom agresivnošću, su nam pokvarili ritam i nismo bili pripremljeni na to. Kasnije tijekom utakmice, vratili smo se u egal, ali se nitko nije mogao odvojiti do četvrte četvrtine. U zadnjem periodu su pogodili nekoliko teških šuteva, sa kojima su napravili razliku. Mi idemo dalje i gledamo sljedeću utakmicu protiv Cedevite Junior sljedeći tjedan.”

Izjava Damira Rajkovića, trenera Škrljeva: „Mislim da je stvarno bila neizvjesna utakmica. Možda nije bila toliko lijepa, ali bila je stalno izjednačena. Mislim da su obje ekipe dale sve od sebe. Mi smo imali u jednom trenutku izvanrednog Tonija, Jelenković je u jednom trenutku povukao i stvorili smo tu razliku. Čestitke njemu, čestitke ekipi i odigrali smo jako dobru obranu. Što smo taktički zamislili to smo i ostvarili. Idemo dalje i pokušat ćemo u sljedećem kolu ispraviti onaj poraz protiv Ilirije u Alpe Adria kupu”

Izjava Josipa Barnjaka, igrača Škrljeva: „Prije svega bih čestitao Gorici na dobroj igri kao i svojim dečkima na borbenosti. Krenuli smo dobro, a onda nam je trebalo malo vremena da opet vratimo svoju igru. Utakmica je bila jako čvrsta, parirali smo im dobro u skoku, igrali smo dobru obranu i stvarno čestitam svojim dečkima.”

Objava Košarkaški mini derbi pripao gostima iz Škrljeva pojavila se prvi puta na V'Gradu.