Prijava

Vaša prijava

Gradska naselja Kurilovec, Pleso i Rakarje sljedeći na redu za podjelu posuda za biootpad

['biootpad', 'vg čistoća']

Djelatnici VG Čistoće u proteklih deset dana podijelili su u urbanom dijelu Velike Gorice gotovo tisuću smeđih posuda za biootpad te četiristo kompostera čime su završili glavninu posla podjele ovih posuda u središtu grada. Prema planu, danas nastavljaju s podjelom u Kurilovcu, Plesu i Rakarju nakon čega slijede prigradska naselja.

Korisnici imaju mogućnost odabrati komposter, ukoliko žele svoj kućni biootpad pretvarati u kompost, ili smeđu posudu za biootpad čiji sadržaj će preuzimati na odvoz VG Čistoća (korisnici u stambenim zgradama posude će dobiti prije početka odvoza u 2022. godini). Sukladno usvojenoj Odluci o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Velike Gorice oni korisnici u kućanstvima koji preuzmu komposter te neće predavati biootpad na odvoz imat će umanjenu cijenu usluge odvoza otpada, mjesečno za 7 kuna.

Molimo korisnike da preuzetu smeđu posudu za biootpad ne koriste do pune uspostave novog sustava gospodarenja otpadom početkom sljedeće godine, o čemu ćete biti obavješteni, jer još nisu ispunjenju uvjeti za preuzimanje biootpada iz tih posuda – naglašavaju iz tvrtke.

Ako za vrijeme podijele niste bili kod kuće, svoju posudu za biootpad ili komposter možete podići u samom sjedištu VG Čistoće na adresi Ljudevita Posavskog 45 od 2. studenoga. Također možete preuzeti i ispuniti obrazac Zapisnika objavljen na stranicama VG Čistoće kojim netko drugi može preuzeti vašu posudu za biootpad.

Objava Gradska naselja Kurilovec, Pleso i Rakarje sljedeći na redu za podjelu posuda za biootpad pojavila se prvi puta na V'Gradu.