Prijava

Vaša prijava

S tornja crkve NBDM pokušao ukrasti bakrene ploče: Naknadno prepoznat i uhvaćen

['Krađa', 'policija', 'pp velika gorica']

Početkom ove godine, nakon što je razoran potres ozbiljno oštetio crkvu Navještenja Blažene Djevice Marije, skinut je toranj kako bi se sanirao i obnovio zvonik.

Čini se kako lopovima u naumu da bi ostvarili materijalnu korist ništa nije sveto, pa tako ni toranj s crkve koji je postao “žrtva” novog kriminalnog djela.

Naime, u Policijskoj postaji Velika Gorica jutros su nam kazali kako je 35-godišnjak sa šireg područja grada Velike Gorice, u poslijepodnevnim satima 26. listopada, pokušao demontirati bakreni pokrov tornja crkve. Dojavu su zaprimili od župnika NBDM-a, koji je nakon dojave otišao do dvorišta crkve i vidio kako su demontirane tri bakrene ploče. Župnik je, kako nam kažu u policiji, pokušao razgovarati s počiniteljem koji je vrlo brzo pobjegao i ostavio demontirane ploče.

-Temeljem dobivenog opisa od strane svećenika policijski službenici su vrlo brzo, u roku od 20-ak minuta pronašli počinitelja te ga doveli u službene prostorije kako bi započeli krim istraživanje, dodaju iz policije.

Naknadno je utvrđeno je kako je počinitelj oko 14.30 sati prišao tornju crkve, a potom je kliještima i francuskim ključem demontirao tri bakrene ploče, dok je četvrtu samo savio i uništio.

Nakon kriminalističkog istraživanja te podnesene kaznene prijave počinitelj je pušten na slobodu, te materijalna šteta nije velika. No uzevši u obzir kako je riječ sakralnom dobru krađa potpada pod domenu teške, a ne obične krađe.

 

Objava S tornja crkve NBDM pokušao ukrasti bakrene ploče: Naknadno prepoznat i uhvaćen pojavila se prvi puta na V'Gradu.