Prijava

Vaša prijava

Turopoljske mažoretkinje proslavile prvih 25 godina

['25 godina', 'Kuče', 'mažoretkinja', 'obljetnica', 'turopolje']

Svoj veliki jubilej obilježile su Turopoljske mažoretkinje! Povodom svojih 25 godina snimile su film koji najbolje govori tko su i što one bile za život grada Velike Gorice tih ranih 2000-tih godina.

Osnivačice su mnogih zajednica, sudionice na svim manifestacijama u gradu, županiji i širom Lijepe naše. Osvajačice bsu rojnih medalja i nagrada, organizatorice brojnih revija, priredbi i natjecanja.

Vlasnice su više od 20 kompleta mažoret odora koje su u vlasništvu Udruge i čuvaju se u njihovom fundusu.

Voditeljica i trenerica Turopoljskih mažoretkinja Radmila Đuračić pozdravila je sve prisutne na ovom velikom obilježavanju:

“Sudbina je htjela da se povijest poigra nekolicinom malih entuzijasta tih 1990-ih godina i odvede nas u neke nepoznate vode iz nekog malog, a opet velikog turopoljskog sela. Ono što smo zajednički stvarali pretvorilo se u predivnu bajku – bajku od 25 godina turopoljskog koraka. Od srca vam svima zahvaljujem na svemu što ste nam pomogli nadajući se da smo vam barem dijelom vratile kroz svoj rad. Ako nismo, imamo narednih 25 godina da to popravimo.”

Već 25 godina “Turopoljske mažoretkinje” dio su društvenog života našeg grada, ali i predstavnice Velike Gorice na manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu, istaknuo je uz čestitku gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar:

“Godine 1996. kada je sve to krenulo u Kučama pa kasnije kako ste se razvijali od 30-40 mažoretkinja pa do 500-600 mažoretkinja koje je prošlo kroz sustav pokazuje kontinuirani rad i kvalitetu. Ukupno 43 zlatne medalje, više od 50 srebrnih i brončanih medalja. Kako je rastao grad, sukladno i proporcionalno zajedno smo rasli, zajedno identitet i tradicija. Autentične nošnje prikazuju kako se na moderan način može prikazati odakle dolazite, kome pripadate, a i pokazujete smjer kuda idete.”

Ačkar je mažoretkinjama zahvalio na svemu čine na promociji Velike Gorice te da će punu podršku Grada imati i dalje.

Objava Turopoljske mažoretkinje proslavile prvih 25 godina pojavila se prvi puta na V'Gradu.