Prijava

Vaša prijava

Polet i Naftaš odigrali bez pobjednika

['amateri', 'jžnl', 'nogomet', 'Polet']

Nedjelja ujutro na Zvrniku bila je kišovita i prohladna, teren mokar, ali dobar za igru. A u goste Poletu stigao je lider JŽNL ekipa Naftaša iz Ivanić-grada. Eventualnom pobjedom Naftaš osigurava prvo mjesto na kraju polusezone, a Polet se pobjedom priključuje vrhu.

14.11.2021., 14. kolo JŽNL, Polet – Naftaš 2:2, kapetani i sudac prije utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Domaći su bili motivirani i činilo se, odlučni u namjeri da pobijede lidera, a gosti su počeli nekako sramežljivije. Domaćin je možda namjerno prepustio igru gostima, a svoje nade uložio u protunapade, a već u 9. minuti taj se način igre isplatio, kada je lopta došla na lijevu stranu, do Jušića koji centrira u kazneni prostor gdje Pejak glavom prebacuje loptu do Matušina, koji je ostao sam na nekih 12 m od gola, malo s desne strane. A kad je Matušin u takvoj prilici, rijetko kada griješi, a tako je bilo i ovaj put – prizemni udarac u suprotni, desni kut vratara gostiju i domaći vode. Slavlje i radost u ekipi Poleta, a pomalo iznenađenje kod gostiju.

U jednom napadu domaćina, loptu je vrataru Banoviću pokušao vratiti gostujući igrač Tsutida, ali je pri tome igrao rukom, što je pomoćna sutkinja signalizirala glavnom sucu, ali on tu sugestiju nije prihvatio, što je izazvalo prilično nezadovoljstva kod domaćih igrača, ali i navijača. Opravdano.

Nisu gosti stali, nastavili su igrati svoju igru, a u 24. minuti njihov igrač Vrdoljak prima loptu na 11 m, puca, ali Bradić je na mjestu i odlično brani Vrdoljakov udarac. No, u 36. minuti Vrdoljak iz drugog pokušaja uspijeva poentirati i izjednačiti rezultat. Vrdoljak je primio loptu u kaznenom prostoru i prvi udarac Bradić odbija, opet do Vrdoljaka koji puca, a lopta je na putu prema mreži okrznula Janječića, koji je na žalost Plavih, ipak nije uspio zaustaviti.

14.11.2021., 14. kolo JŽNL, Polet – Naftaš 2:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Taj rezultat ostao je do kraja poluvremena, a drugi dio bolje otvaraju gosti i već u 49. minuti Teo Brkić dovodi goste u vodstvo nakon što su domaći pogriješili u obrambenim redovima. Lopta je došla do Brkića koji pogađa gornji lijevi kut Bradićevih vrata.

Domaći nastavljaju svoju igru baziranu na protunapadima, a u jednom takvom brzom protunapadu domaćih, Marko Župetić se spustio po desnom krilu i odlično, tipično školski dao nisku povratnu loptu u kazneni prostor gostiju, gdje na nju natrčava Matija Ivančić i pogađa mrežu vratara gostiju Banovića, za izjednačenje rezultata.

No, gosti se ne predaju nego nastavljaju svoje napade prema Bradiću, a u jednom takvom obrambeni igrači domaćina ruše protivničkog napadača i sudac pokazuje na bijelu točku. Loptu uzima Teo Brkić i puca u donji lijevi kut vratara Bradića. No, Bradić je “pročitao” njegovu namjeru i obranio udarac, lopta se odbija do Čunija, ali ni on ne koristi priliku. Već je domaći igrači izbijaju u korner iz kojeg se nije dogodilo ništa ozbiljnije.

14.11.2021., 14. kolo JŽNL, Polet – Naftaš 2:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gosti nastavljaju svoje napade prema domaćim vratima, domaćim igračima polako ponestaje snage, ali svejedno velikom borbenošću i zalaganjem uspijevaju zadržati neriješeni rezultat, a par puta su bili i u prilici ozbiljnije zaprijetiti gostima, ali mokar teren i brza lopta često nisu bili njihov saveznik.

Utakmica je bila zanimljiva i dobra, dinamična i obje ekipe zaslužuju čestitke za borbenost. U na momente oštroj igri, sudac je podijelio 7 žutih kartona, od čega igračima Poleta četiri, a igračima Naftaša tri. Kapetan domaćina, Mario Stuparić vodio je glavnu riječ u igri domaćina, a obranjeni kazneni udarac Bradića usmjerio je rezultat utakmice prema neodlučenom, dok je on zaslužio epitet igrača utakmice. Ekipi Poleta pripadaju sve čestitke za borbenost i zalaganje, dok smo od ekipe Naftaša ipak očekivali malo više. 

Ovakav rasplet utakmice spriječio je odvajanje Naftaša na veću razliku iako je i dalje prvi, dok je Polet sa 20 osvojenih bodova na 8. poziciji. Do kraja je ostalo još jedno kolo u kojem Naftaš dočekuje Mladost iz Obrezine, a Polet gostuje u Gornjoj Lomnici kod Kupe.

14.11.2021., 14. kolo JŽNL, Polet – Naftaš 2:2, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Jedinstvena županijska liga 2021./2022. – 14. kolo, 14.11.2021.

NK Polet – NK Naftaš 2:2 (1:1)

BUŠEVEC, igralište na SRC Zvrnik. Nedjelja, 14.11.2021., u 11.00 sati. Gledatelja 700. Vrijeme kišovito, prohladno, teren mokar, ali dobar za igru.

Sudac: Cikojević Dario (Sveta Nedelja). Pomoćnici: Cikojević Marija (Sveta Nedelja), Kumer Marijana (Breganica). Delegat: Kunić Igor (Zagreb).

Strijelci: 1:0 – Matušin Zvonimir (14), 1:1 – Vrdoljak Mario (36), 1:2 – Teo Brkić (49), 2:2 – Ivančić Matija (51).

NK Polet: Bradić, Tičarić, Janječić, Baćan, Pejak, Matušin (od 82′ Sučić), Jušić, Zagorec, Stuparić (C), Radovanović (od 46′ Ivančić), Župetić.

Trener: Mario Paviša

NK Naftaš: Banović Alen, Čuni, Slivar (od 63′ Abarca Nunez), Tsutida, Miličević (C), Krsnik, Sabolić, Rekavić, Vrdoljak, Brkić, Sabljak (od 46′ Banović Marko).

Trener: Zlatko Koletić

Igrač utakmice: Hrvoje Bradić (Polet)

Objava Polet i Naftaš odigrali bez pobjednika pojavila se prvi puta na V'Gradu.