Prijava

Vaša prijava

Velikogoričanka Josipa, koja je teško stradala u prometnoj nesreći, treba vašu pomoć

['donacije', 'pomozimo josipi', 'prikupljanje', 'prometna nesreća']

U subotu, 10. travnja oko 23 sata, u Ulici 153. brigade u Velikoj Gorici, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je naša sugrađanka, 20-godišnja Josipa, teško ozlijeđena.

Josipa Smolčić stradala je u teškoj prometnoj nesreći u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila. Jednim vozilom upravljao je 21-godišnjak, a vozio se desnom kolničkom trakom prilikom čega nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti i vidljivosti, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog automobila marke Audi, čiji je vlasnik 24-godišnjak, koji je tad imao 1.82 g/kg alkohola u krvi.

Foto JVP Velika Gorica

U trenutku nesreće automobil marke Audi bio je zaustavljen u desnoj prometnoj traci bez svjetala ili upaljenih žmigavaca u kojeg je onda naletio automobil marke Seat.

U toj nesreći, najveće posljedice doživjela je Velikogoričanka Josipa koju je čak osmero vatrogasaca trebalo oprezno izvući iz stražnjeg dijela automobila u kojem se tada nalazila i ostala zaglavljena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @pomozimo.josipi

-Josipa je odmah prevezena u Kliniku za traumatologiju u kojoj joj je bila pružena pomoć te se izvršila potrebna operacija. Slomila je 5. i 6. kralježak, a sve ostale je pomakla zbog kojih je ostala nepokretna od vrata prema dolje, navode putem društvene stranice koja je pokrenuta u svrhu prikupljanja sredstava kako bi se pomoglo Josipi.

-Oduvijek je voljela sportove, pogotovo rukomet, a svim aktivnostima koje je s guštom radila, ne može se vratiti zbog posljedica nesreće. Nakon nekog vremena u bolnici, premještena je u Varaždinske toplice, u kojima određeno vrijeme nije mogla primati posjete čak ni svoje najuže obitelji zbog prisutnog COVIDA-19, dodaju.

Josipa se nakon pola godine vratila kući, u Veliku Goricu, ali se ubrzo morala preseliti u Buševec, u kojemu će živjeti privremeno dok joj se kuća ne izgradi u potpunosti.

Josipa trpi teške fizičke, ali i psihičke posljedice, stoga treba vašu pomoć.

-Ona i njezina obitelj pretrpjeli su puno, a isto tako podnijeli velike materijalne troškove. Želimo im pomoći jer su morali izgraditi potpuno novu kuću koja treba biti prilagođena njenim potrebama te za sva potrebna protekla, a i nadolazeća liječenja koja su jako skupa, navodi se na Instagram profilu ‘Pomozimo Josipi’ koji je pokrenut s ciljem prikupljanja donacija.

Foto JVP Velika Gorica

Objava Velikogoričanka Josipa, koja je teško stradala u prometnoj nesreći, treba vašu pomoć pojavila se prvi puta na V'Gradu.