Prijava

Vaša prijava

Meštrica zastala u Bunskom blatu, ali je ipak jesenki prvak

['31. žnl', 'amateri', 'buna', 'meštrica', 'nogomet']

Vozeći se prema Maloj Buni, odmah nakon spuštanja s nadvožnjaka na izlazu iz Mraclina, na jugozapadu horizonta, iz pravca Bune, počelo se pojavljivati sunce i dosadna jesenska turopoljska magla morala je ustuknuti pred snagom sunčevih zraka. A uz glavnu cestu Velika Gorica – Mala Buna, na samom ulasku u Malu Bunu, u ograđenom prostoru kojeg neki nazivaju i nogometnim terenom, dvije skupine igrača, jedni u bijelim i drugi u crnim dresovima, zagrijavaju se i već su poprilično blatni. Temperatura je oko 5 stupnjeva Celzijusovih i nije bilo baš prevruće stajati sa strane i gledati i fotografirati utakmicu.

NK Meštrica, jesenski prvak 1. ŽNL Istok

Još svih 50-ak gledatelja nisu ni stigli do granice igrališta, a gosti iz Gornje Lomnice vode 1:0. Naravno, Pavao Galović pobjegao je svom čuvaru po lijevoj strani i rutinirano zabio pogodak za vodstvo Crnih iz Meštrice. Očekivalo se da Pavao Galović nastavi svoju seriju, ali kasnije će se pokazati da od toga neće biti ništa, nego da će ostati upamćen po – isključenju.

21.11.2021., 13. kolo 1. ŽNL Istok, Buna – Meštrica 4:4, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Teren težak za igru, loptu je gotovo nemoguće dodati po zemlji, igrači na pojedinim dijelovima doslovce propadaju u blato, ali ne predaju se ni jedni ni drugi.

Karlo Pagadur, igrač gostiju, u prilici je u 12. minuti, ali Filip Rak na vratima domaćina dobro brani, dok u 17. minuti “ĐĐ” dvojac domaćina (Đurašin i Đuretić) imaju priliku izjednačiti, ali Ivan Mihalinčić, vratar-kapetan gostiju dva puta brani njihove udarce.

21.11.2021., 13. kolo 1. ŽNL Istok, Buna – Meštrica 4:4, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Grad

No, nakon pola sata igre i Mihalinčić mora po loptu u mrežu jer nezaustavljivi Huđber ulazi u kazneni prostor gostiju s desne strane i pored Mihalinčića dovodi domaće igrače, ali i gledatelje do delirijuma, jer je rezultat 1:1.

Još dok su gosti bili šokirani ovim golom, Huđber nastavlja svoju golijadu i u 34. minuti lako se otarasio Ćevida i Gorana Mihalinčića i pored Ivana Mihalinčića plasira loptu u mrežu te dovodi domaćina u vodstvo.

Ipak, lider 1. ŽNL Istok, Meštrica izjednačuje na 2:2 u 38. minuti, nakon kornera Galovića kada je Goran Mihalinčić najviši u skoku i posprema loptu iza leđa vratara domaćih Raka, koji je samo minuti-dvije prije toga obranio udarac Galoviću kad je Galović izbio sam pred njega.

21.11.2021., 13. kolo 1. ŽNL Istok, Buna – Meštrica 4:4, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Grad

Nije poznato je li ta obrana Raka dodatno iznervirala Galovića, ali nakon jedne, po njegovom mišljenju krivo donesene odluke, Pavao je najprije prigovorio sucu u 6. minuti susreta, da bi u 39. bio isključen zbog drugog žutog zarađenog zbog saplitanja suparničkog igrača. Igrač manje za Meštricu, a do kraja utakmice ima još 50-ak minuta!

Gosti i dalje pokušavaju igrati svoju igru, a Hrvoje Bartolović u 43. minuti propušta priliku dovesti Crne u vodstvo, jer umjesto u gol puca pored vrata. A onda kad se već očekivao kraj poluvremena, Huđber je opet dočekao pogrešku obrane gostiju, kada Radaš odbija loptu glavom, a Goran Mihalinčić ne stiže izbiti ju iz kaznenog prostora, već do nje prvi dolazi Huđber i pretvara priliku u pogodak, a sebe u “nacionalnog heroja” Bune! Vodstvo domaćina 3:2. Tko bi se tome nadao!? I k tome trogol Roberta Huđbera, kapetana Bijelih!

21.11.2021., 13. kolo 1. ŽNL Istok, Buna – Meštrica 4:4, trostruki strijelac Robert Huđber. Foto: Z. Sever/V’Grad

U drugom dijelu golijada u Bunskom blatu se nastavila, ali na kraju je sve završilo miroljubivo. Najprije Pagadur odličnim udarcem sa 18-ak m s desne strane odlično pogađa suprotni gornji kut vratara Raka, da bi samo minutu-dvije kasnije Marijo Starčević prihvatio jednu loptu na 16 m i dobro pucao po zemlji u donji desni kut vratara Mihalinčića.

Kako je utakmica išla svom kraju, magla se ponovno počela spuštati na teren i vidljivost je postajala sve slabija.

21.11.2021., 13. kolo 1. ŽNL Istok, Buna – Meštrica 4:4, detalj s utakmice. Foto: Z. Sever/V’Grad

Gosti nastavljaju dalje i pokušavaju barem izjednačiti, što im je dovoljno za naslov jesenskog prvaka, a kad već domaći nisu u dva-tri navrata uspjeli u svojim nastojanjima postizanja pogotka, gosti su u 81. minuti izjednačili golom Košutića, koji je ušao u igru u drugom dijelu.

Na kraju, utakmica je završila neodlučeno, po četiri pogotka u svakoj mreži. Teren, koji zbilja nije bio saveznik igrača, otežavao je igru i sprječavao pokušaje bilo kakvog dodavanja lopte po zemlji što je sprječavalo bilo kakvu ljepotu igre. Ali, uzbuđenja nije nedostajalo, osam golova na utakmici ne viđa se često. A bilo je tu još i zanimljivih komentara iz gledališta, oštećenja ograde od strane gostujućih navijača (prema izvješću delegata), privremenog prekida utakmice zbog bacanja petarda i topovskih udara, što je smetalo pomoćnog suca pa je tražio zaštitu glavnog suca. Na sreću, na kraju je ipak sve završilo mirno i uz pozdrave igrača jedne i druge ekipe. Gostujući su igrači na kraju mogli sa zadovoljstvom pozdraviti svoje navijače, a to su i napravili te su zajedno otpjevali svoju navijačku pjesmu. Pa, ipak su oni jesenski prvaci, a osim toga dali su svoj maksimum po ovako teškom terenu i igrajući s igračem manje skoro sat vremena.

21.11.2021., 13. kolo 1. ŽNL Istok, Buna – Meštrica 4:4, slavlje igrača Meštrice s navijačima. Foto: Z. Sever/V’Grad

Čestitamo ekipi Meštrice na osvojenom naslovu jesenskog prvaka 1. ŽNL Istok!

I jedni i drugi dali su sve od sebe, a neriješeni rezultat je najvjerojatnije i najpravedniji rezultat ove borbe u Bunskom blatu.

21.11.2021., 13. kolo 1. ŽNL Istok, Buna – Meštrica 4:4, ekipa NK Bune. Foto: Z. Sever/V’Grad

Prva ŽNL Istok 2021./2022. – 13. kolo

NK Buna – NK Meštrica 4:4 (3:2)

Mala Buna, igralište Bune. Nedjelja, 21.11.2012., u 14:00 sati. Gledatelja 50. Vrijeme sunčano pa maglovito, prohladno, teren izuzetno težak za igru.

Glavni sudac: Mikšec Juraj (Zagreb). Pomoćnici: Gašpar Danijel (Križ) i Bukovčan Ivan (Cubinec). Delegat: Pancirov Marko (Velika Mlaka).

STRIJELCI: 0:1 – Pavao Galović (2), 1:1 – Robert Huđber (30), 2:1 – Robert Huđber (34), 2:2 – Goran Mihalinčić (38), 3:2 – Robert Huđber (45), 3:3 – Karlo Pagadur (63), 4:3 – Marijo Starčević (71), 4:4 – Krešimir Košutić (81).

BUNA: Rak Filip, Rak Patrik, Kovačić, Cavrić, Đurašin (od 82′ Pukšić), Rak Ivan, Starčević (od 79′ Muža), Huđber, Šporčić (od 62′ Povoljnjak), Đuretić, Šebek.

Trener: Miroslav Svekrić.

MEŠTRICA: Ivan Mihalinčić (C), Radaš, Goran Mihalinčić, Bartolović, Tuka, Pagadur, Augustić, Skorin, Galović, Slivak (od 62′ Šimunović), Ćevid (od 62′ Košutić).

Trener: Mario Skorin.

Crveni karton: Pavao Galović (39′ – Meštrica)

Igrač utakmice: Robert Huđber (Buna).

Objava Meštrica zastala u Bunskom blatu, ali je ipak jesenki prvak pojavila se prvi puta na V'Gradu.