Prijava

Vaša prijava

Rezultati ankete o proračunu: prometna sigurnost i asfaltiranje prometnica, te projekt medicinskog centra su prioritet za Velikogoričane

['Anketa', 'grad', 'Grad Velika Gorica', 'proračun']

U online anketi o proračunu Grada Velike Gorice za 2022. godinu koja je trajala od 8.11. do 14.11. 2021. sudjelovale su 363 osobe. Prema rezultatima ankete Velikogoričani kao najvažniji projekt vide uređenje medicinskog centra, dok kao najvažnija područja proračunskog financiranja drže prometnu sigurnost i asfaltiranje prometnica, navodi se na stranici Grada.

Osim prometne sigurnosti i asfaltiranja prometnica, sudionici ankete kao prioritetna područja vide i investicije i otvaranje novih radnih mjesta, javni prijevoz, zaštitu okoliša, gospodarenje otpadom, gradnju novih vrtića…

Što se tiče projekata i programa, uz medicinski centar, kao najvažniji su označeni sprečavanje ilegalnog odlaganja otpada, financiranje pomoćnika u nastavi, stipendije učenicima i studentima, potpore za novorođene i obitelji sa više djece, besplatne udžbenike… Kao što je i navedeno u samoj anketi, iako neki od navedenih projekata i programa nisu u nadležnosti Grada Velike Gorice, oni su zbog interesa javnosti bili uvršteni u anketu.

Ove godine građane se pitalo i za što bi povećali, a za što smanjili proračunska izdvajanja. Prijedlozi za povećanje prate odgovore na prethodna pitanja: zdravstvena skrb, prometna infrastruktura, škole i vrtići su područja za koja većina građana smatra da zaslužuju veća izdvajanja. Što se tiče smanjenja, građani su najčešće navodili financiranje udruga, vrhunski sport i samu javnu upravu.

Uz ponuđene odgovore, svi sudionici ankete mogli su sami navesti prijedloge za koje misle da su od važnosti za život u gradu.

Cjelovito izvješće sa svim rezultatima i prijedlozima možete otvoriti na stranici Grada.

Objava Rezultati ankete o proračunu: prometna sigurnost i asfaltiranje prometnica, te projekt medicinskog centra su prioritet za Velikogoričane pojavila se prvi puta na V'Gradu.