Prijava

Vaša prijava

Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Policija upozorava na poštivanje znaka pristupačnosti

[]

Danas, 3. prosinca na inicijativu Ujedinjenih naroda obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom slijedom čega će policijski službenici Policijske uprave zagrebačke provesti ciljanu preventivno – represivnu akciju „Nadzor parkiranja vozila na mjestima označenim za parkiranje vozila sa znakom pristupačnosti“.

Nažalost, nije rijetkost da se ovakvi znakovi ne poštuju, na što su se nekoliko puta žalili i naši sugrađani fotgrafirajući nepropisno parkirane automobile koji prijeće put osobama s invaliditetom. Ovdje je riječ o izrazito dleikatnoj situaciji s obzirom na to da osobe s invaliditetom nemaju drugu opciju no kretati se po mjestima/potezima koji su prilagođeni njima. Stoga se mole svi da razviju senzibilitet za ovakve situacije te poštuju ‘Znak pristupačnosti’.

-Akcijom je predviđeno provođenje mjera na podizanju veće razine sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja i sankcioniranja nepropisnog parkiranja vozila na posebno obilježena mjesta bez znaka pristupačnosti i podizanja jednakosti u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu, navode iz policije.

 

Objava Međunarodni dan osoba s invaliditetom: Policija upozorava na poštivanje znaka pristupačnosti pojavila se prvi puta na V'Gradu.