Prijava

Vaša prijava

Kupio Smarta, a potom shvatio da je prevaren za čak 100 tisuća kilometara

['automobil', 'Krađa', 'policija', 'pp velika gorica', 'prijevara', 'smart']

Jutros su nas u Policijskoj postaji Velika Gorica obavijestili o kaznenom djelu kojeg je 34-godišnjak iz Pitomače počinio na štetu Velikogoričana.

Naime, osumnjičeni 34-godišnjak je putem Facebooka objavio oglas u kojem prodaje osobno vozilo marke Smart. Pritom navodi kako je vozilo prešlo oko 180.000 kilometara što je bilo evidentirano i na kilometar satu.

Na oglas se javio, a potom i kupio i u potpunosti isplatio, spomenuti Velikogoričan koji je, nakon nabavke vozila, posumnjao u istinitost navedenih podataka smatrajući kako vozilo možda i nije u stanju kakvo je navedeno u oglasu.

Odlaskom kod mehaničara utvrđeno je kako je vozilo prešlo 292.000 kilometara, odnosno da su kilometri na automobilu umanjeni za čak 110 tisuća! 

Time je utvrđeno kako je, naravno, preplatio vozilo te ostao oštećen za 15 tisuća kuna, pojašnjavaju nam tako u policiji.

-Utvrđeno je da je počinitelj lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog, Velikogoričanina, te ga tom prilikom prevario. Iako je počinitelj kontaktiran od strane kupca da mu se vrati novac ili vozilo, ovaj nije želio na to pristati, zbog čega je protiv počinitelja podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela prevare opisanog u članku 236, kazali su nam u PP Velika Gorica.

-Upozoravamo građane da u slučaju kupovine vozila od osoba kojima ne vjeruju, da izvrše pregled na stanicama za tehnički pregled i da provjere stanje kilometraže. Svaka stanica za tehnički pregled može vam dati podatak koliko je vozilo imalo kilometara prilikom zadnjeg tehničkog pregleda odnosno na zadnjoj registraciji, upozoravaju iz policije.

Objava Kupio Smarta, a potom shvatio da je prevaren za čak 100 tisuća kilometara pojavila se prvi puta na V'Gradu.