Prijava

Vaša prijava

SCENA GORICA Premijera predstave Šenoa i Slava

['predstava', 'premijera', 'Scena Gorica', 'šenoa']

Gradsko kazalište – Scena „Gorica” nakon dugo vremena na svoj repertoar postavlja dramski komad – edukativnu, socijalnu i politički angažiranu dokumentarno-igranu predstavu o životu Slave i Augusta Šenoe. Autorica teksta predstave “Šenoa i Slava – priča o sastanku i rastanku” je Lada Kaštelan, režiju potpisuje Paolo Tišljarić, a glume Amar Bukvić i Mia Krajcar.

Premijera predstave održat će se 10. prosinca u 20 h u Dvorani Gorica. Prva izvedba za građanstvo zakazana je za 15. prosinca u 20 h u Dvorani Gorica.

Predstava u plemenitom spoju biografskih podataka i fikcije, istražuje zaboravljenu priču o velikoj ljubavi. Tekst i predstava slijede tradiciju begovićevske modernističke estetike, stvarajući komornu, ali gustu i slojevitu mrežu emocija. Radnja se odvija pet dana nakon Augustove smrti, 18. prosinca 1881., u stanu Augusta i Slave Šenoe u Zagrebu, u Mesničkoj 36. Slava priprema i pakira stvari za selidbu, mora odlučiti što će od njegovih stvari i zajedničkih uspomena ponijeti u neizvjesnu budućnost. August je gleda, pomaže i odmaže. U tom makabričnom posljednjem tangu prisjećaju se sreće prvog susreta, zaručničkih pisama, putovanja u Italiju, ali i razočaranja, financijskih problema, političkih protivnika i prerane smrti svojih sinova.

Predstava otvara bolna pitanja koja se svi bojimo postaviti sami sebi: Jesmo li ikad zapravo spremni za „konačni” rastanak? Bojimo li se toliko rastanka da nas je strah živjeti?

Objava SCENA GORICA Premijera predstave Šenoa i Slava pojavila se prvi puta na V'Gradu.