Prijava

Vaša prijava

FOTO Projekt Kurilovečke šetnice: U prvoj fazi čak sto sadnica obogatit će Lomničku ulicu

['gradonačelnik krešimir ačkar', 'kurilovec', 'Plemenita opčina turopoljska', 'sadnice', 'sadnja drveća']

U želji da se nastavi projekt Kurilovečke šetnice danas će se posaditi novih sto stabala u Lomničkoj ulici, a kako nam pojašnjava Jura Odrčić , župan Plemenite opčine turopoljske, cilj je posaditi stabla uzduž cijele ulice, odnosno još daljnja tri kilometra sve do potoka Lomnice.

-Stablu treba 20 do 30 godina da naraste, a s obzirom da to nismo obavili prije dvadesetak godina pa da sada već na ovom mjestu možemo imati lijepe staze, sada ćemo posaditi stabla, a nadamo se da će se u sljedećim godinama sadržaj još dodatno oplemeniti, poručuje župan Odrčić.

Dodatno je istaknuo kako mu je iznimno drago da je ovu kurilovečku inicijativu prepoznao i sam Grad, a prema idejnom rješenju arhitekta Ivice Ledera priprema se projekt za prijavu na određen fondove kako bi Kurilovec dobio čim više sadržaja.

-Također u narednom periodu je u planu i gradnja jednog dječjeg parka na ovom području, pojašnjava Odrčić te dodaje kako je za ovu godinu, putem raznih natječaja, bilo osigurano više od 50 tisuća kuna za same sadnice, a nada se kako će ista praksa biti i sljedeće godine.

I gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar kazao je kako je ovdje riječ o hvale vrijednoj akciji te je ujedno pohvalio i pružio podršku inicijativi građana kurilovčekog naselja na želji i ustrajnosti da obogate to područje drvećem.

-Trenutno je ovo početna faza, a u konačnici će ovo biti jedna prekrasna šetnica kada se završi, kazao je gradonačelnik Ačkar.

 

 

Objava FOTO Projekt Kurilovečke šetnice: U prvoj fazi čak sto sadnica obogatit će Lomničku ulicu pojavila se prvi puta na V'Gradu.