Prijava

Vaša prijava

FOTO Povodom Dana Grada Sv. Lucija otvorila dječju izložbu

['dan grada', 'dan grada velike gorice', 'dječij radovi', 'izložba', 'izložba dječjih radova', 'pou vg', 'Sv.Lucija']

Povodom rođendana Dana Grada Velike Gorice u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica jučer je otvorena izložba pod nazivom ‘Dan moga Grada, proslava rođendana moga Grada’. Izložba je zamišljena kao aktivnost koja je uključena u projekt koji nosi isti naziv, a postavljen je na e-Twinning platformi.

-Izložbom je ostvarena suradnja između velikogoričkih osnovnih škola i vrtića, od jasličke grupe pa sve do višihi razreda osnovne škole, poručuje nam Vesna Stipić, učiteljica iz OŠ Nikole Hribara.

Na izložbi sudjeluju dva dječja vrtića, Dječji vrtić Ciciban i Dječji vrtić Lojtrica, te osnovne škole Eugen Kumičić, Eugen Kvaternik i Nikola Hribara.

Već za sljedeću godinu najavljena je još jedna ovakva akcija, a kako nam poručuju učiteljice, sljedeća izložba bi mogla biti i u većem prostoru, odnosno u dvorani Galženici.

U liku Svete Lucije bila je i vjeroučiteljica škole Nikole Hribara Marija Patrlj koja nam je kazala koja je njezina uloga na izložbi:

-Sveta Lucija je ovdje s jednim posebnim razlogom. Došla je otvoriti izložbu ovih učeničkih i dječjih radova. Lucija je danas posebno sretna i ponosna s obzirom na to da je danas njezin dan, a ujedno i dan Grada Velike Gorice, kojeg Sv. Lucija štiti još od 16. stoljeća, poručuje nam Sveta Lucija, odnosno Marija Patrlj.

Dodaje i kako je Velika Gorica iz godine u godinu sve bogatija djecom, a posebno je radosno to što je Velika Gorica postala i Grad prijatelj djece. Osim toga, valja istaknuti i kako je naš grad svake godine bogatiji mladim obiteljima.

 

 

Objava FOTO Povodom Dana Grada Sv. Lucija otvorila dječju izložbu pojavila se prvi puta na V'Gradu.