Prijava

Vaša prijava

FOTO/VIDEO Obilježavanje Dana grada Velike Gorice: Besplatni parking, koncert Jelene Rozge i mnogo toga još

['dan grada velika gorica', 'krešimir ačkar', 'Sv.Lucija', 'Velika Gorica']

Grad Velika Gorica obilježava se 13. prosinca, na dan sv. Lucije, koja je ujedno zaštitnica Turopolja. Naša Velika Gorica prvi put se spominje još davne 1228. godine i to kao selo. Da je iznimno uznapredovala i postala jedna od razvijenijih gradova dokazuje činjenica da je sve više mladih obitelji koje naseljavaju Veliku Goricu, ali i to da se nudi sve više mogućnosti na podurčju našeg grada.

Obilježavanje Dana grada Velike Gorice započelo je jutros polaganjem izaslanstva Grada Velike Gorice kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred velikogoričkog gradskog groblja.

 

Nakon polaganja vijenaca održana je i Svečana sjednica u dvorani Gorica, na kojoj je bio nazočan i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Povodom proslave Dana grada tijekom cijelog dana osiguran je besplatni parking na svim gradskim parkiralištima, a osim toga, osigurane su i promotivne cijene u pojedinim goričkim restoranima.

Cijelu sjednicu možete pogledati i putem našeg videa:

Dan grada završiti će u veselom tonu, koncertom Jelene Rozge na Trgu Stjepana Radića, a potom i prigodnim rođendanskim vatrometom.

 

Objava FOTO/VIDEO Obilježavanje Dana grada Velike Gorice: Besplatni parking, koncert Jelene Rozge i mnogo toga još pojavila se prvi puta na V'Gradu.