Prijava

Vaša prijava

Iz Pakraca došao u Veliku Goricu kako bi krao: Iz pušnice odnio više od 30 kg kobasica

['kazneno djelo', 'kobasice', 'Krađa']

Iz Policijske postaje Velika Gorica obavijestili su nas o jednom i ne tako uobičajenom kaznenom djelu. Naime, u utora, 21. prosinca, uhvaćen je počinitelj koji je u nekoliko navrata krao, a time i ukrao veće količine, suhomesnatih proizvoda 39-godišnjaka iz Velike Kosnice.

Kako nam pojašnjavaju iz policije, počinitelj je iz pušnice u natkrivenom prostoru u blizini obiteljske kuće, u nekoliko navrata krao kobasice sve dok ga u utorak 39-godišnjak nije primijetio. Shvativši da je primjećen lopov se bacio u bijeg, no bezuspješno jer ga je 39-godišnjak uspio uhvatiti i zadržati do dolaska policije.

Potom je, nakon uhićenja, utvrđeno da je počinitelj od 13. do 21. prosinca izvršio krađu 30 do 40 kilograma suhomesnatih proizvoda, preciznije kobasica, no tome nije kraj jer su kasnije utvrđena i druga kaznena djela koja je počinio.

Lopovu se kobasice nisu jedine našle na meti jer je istog dana pokušao provaliti u dvorišni prostor, točnije u proizvodnu halu u vlasništvu firme sa sjedištem u mjestu Obrezina.

-Tom prilikom počinitelj je došao sa stražnje strane poduzeća, odnosno na makadamski put te je savladao visinu žičane ograne od skoro dva i pol metra, ušao u ograđeni prostor te se pripremao za izvršenje kaznenog djela. Međutim i tu je reakcija građana bila odlična, a to je da je građanin koji je u neposrednoj blizini orao traktorom, uočio muškarca u namjeri pa je tom prilikom ovaj i odustao od samog izvršenja kaznenog djela, pojašnjavaju nam iz policije dodajući kako je počinitelj tada i pobjegao u nepoznato.

Istraživanjem se kasnije saznaje kako je počinitelj 43-godišnjak koji je s područja Pakraca došao u Veliku Goricu isključivo zbog izvršenja kaznenih djela provala i krađa. Također, počinitelj je od ranije poznat policiji, a za njim su nastavljena i druga kriminalistička istraživanja od strane drugih policijskih postaja.

Objava Iz Pakraca došao u Veliku Goricu kako bi krao: Iz pušnice odnio više od 30 kg kobasica pojavila se prvi puta na V'Gradu.