Prijava

Vaša prijava

Trećeligaš Kurilovec krenuo s pripremama

['3 hnl', 'amateri', 'kurilovec', 'nogomet']

U ponedjeljak, 17. siječnja 2022. godine, u večernjim satima nogometaši turopoljskog trećeligaša NK Kurilovca okupili su se u prostorijama kluba gdje ih je pozdravio predsjednik kluba Dražen Vujnović i zaželio im uspješne pripreme.

Dražen Vujnović, predsjednik NK Kurilovca

Nakon predsjednika Vujnovića, riječ je preuzeo trener Senad Harambašić i uputio pozdravne riječi igračima te ih upoznao s procesom treniranja u narednih 6 tjedana.

Igrači NK Kurilovca na uvodnom sastanku. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Na prvoj prozivci pojavilo se 20 igrača, od kojih je većina igrača koji su iznijeli jesensku polusezonu, a nazočili su i Marin Matoš, vezni igrač, povratnik u redove Kurilovca te Dino Musolin, krilni napadač koji je došao iz Maksimira. Na prozivci nije bilo Stjepana Završkog, zbog izolacije, te Kristijana Popovića, koji je na probi u Rudešu i Nike Tolja koji je na probi u jednom prvoligašu u BiH, dok Marko Zubak prestaje s igranjem nogometa u Kurilovcu zbog odlaska u Švicarsku.

Marin Matoš i Dino Musolin, igrači NK Kurilovca. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Prema planu trenera Harambašića, tijekom 6 tjedana priprema, igrači će imati 34 treninga i 9 utakmica, uz 5 slobodnih dana do 27. veljače i utakmice 18. kola u Maču protiv Gaja. Za protivnike su dogovoreni GNK Dinamo II, Segesta, Samobor, Lekenik, Moslavina, Lukavec i Dinamo (OO), dok završnu utakmicu tek treba dogovoriti. Zanimljivo je da će nogometaši Kurilovca sve pripremne utakmice igrati u gostima, većinom na igralištima s umjetnom travom.

Dok su se igrači spremali za prvi trening, popričali smo s trenerom Senadom Harambašićem. Na pitanje smatra li da je on i Kurilovec u puno boljoj situaciji nego prošlog ljeta i hoće li Matoš donijeti potrebno iskustvo mladoj ekipi Kurilovca, trener Harambašić prvenstveno smatra da je ekipa koja ostane na okupu u određenoj prednosti, a ako se tome doda i nadogradnja sa kvalitetnim igračem tipa Matoša koji je povrh toga i igrao u Kurilovcu, vjeruje da će biti puno lakše. S obzirom da očekuje dosta borbe za mjesta koja vode u jedinstvenu 3. HNL, ne očekuje nimalo slabiju polusezonu što se tiče Kurilovca, ali očekuje puno težu polusezonu za sve klubove.

Senad Harambašić, trener NK Kurilovca

S obzirom na okolnosti u kojima se klub nalazio prošlog ljeta, u klubu je još tada donesen zaključak da Kurilovec ne može isproducirati kvalitetu za prva tri mjesta, ali klub ide prema tom cilju u budućnosti. Što se tiče možebitnih pojačanja, klub čeka rješavanje statusa dvojice igrača koji su na probama u drugim klubovima (Popović i Tolj), pa o tome ovisi hoće li biti potrebe za dodatnim pojačanjima.

Nakon kratkog nazovimo intervjua i trener Harambašić odjurio je prema svlačionicama pripremiti se za trening gdje su ga već čekali članovi stručnog stožera Dinko Livada, kondicijski trener, Tihomir Pereković, trener vratara te Željko Desput, službena osoba kluba.

Stručni stožer NK Kurilovca. S lijeva: Senad Harambašić, Dinko Livada, Željko Desput, Tihomir Pereković. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Tijekom sastanka s igračima, trener Harambašić govorio je o zdravlju igrača kao preduvjetu za uspjeh, pa i nama ne preostaje ništa drugo nego poželjeti igračima i stručnom stožeru, kao i svima u i oko kluba puno zdravlja i sreće, pa će onda i zadane ciljeve biti lakše dostići.

17.01.2022., SRC Udarnik, početak priprema NK Kurilovec. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Objava Trećeligaš Kurilovec krenuo s pripremama pojavila se prvi puta na V'Gradu.