Prijava

Vaša prijava

Policijski službenik na parkiralištu prijetio supruzi, a ona otkrila da ju zlostavlja godinama

['policija']

Jučer je na području Velike Gorice uhićen 53-godišnji policajac koje se sumnjiči da je na parkiralištu dočekao svoju 51-godišnju suprugu te joj ograničio kretanje zaprijetivši joj pištoljem.

Kako prenosi Jutarnji list, na ispitivanju na policiji supruga je ispričala kako ju je policajac u braku zlostavljao više od pet godina, prijeteći joj oružjem, vrijeđajući je, ali prijeteći i samoozljeđivanjem.

O svemu je jučer izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, ne navodeći međutim da je u pitanju aktivni policijski službenik:

-Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici provelo je dokaznu radnju ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pokušaja protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavak 1. i 3. u svezi članka 34. Kaznenog zakona, prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. KZ-a i nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 53-godišnjak od 30. svibnja 2015. do 17. siječnja 2022., protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, učestalo verbalno vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu (1971.) te joj prijetio pištoljem i vlastitim ozljeđivanjem. Osnovano se sumnja da joj je 6. siječnja 2022. i 14. siječnja 2022. uputio ozbiljne prijetnje, kao i da ju je 17. siječnja 2022. pričekao na parkiralištu i uz prijetnju pištoljem i fizičko nasilje protupravno joj oduzeo slobodu, a u daljnjem su ga postupanju spriječili policijski službenici, navode iz odvjetništva.

Također, protiv osumnjičenika je zatraženo određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela, čemu je sud udovoljio te je 53-godišnjak sada u Remetincu.

Kako neslužbeno prenosi Jutarnji list, 53-godišnjak uhićen na podurčju našeg grada je aktivni policijski službenik u prometnoj policiji na području zagrebačke policijske uprave.

Objava Policijski službenik na parkiralištu prijetio supruzi, a ona otkrila da ju zlostavlja godinama pojavila se prvi puta na V'Gradu.