Prijava

Vaša prijava

FOTO: Trećeligaš Lukavec u punom trenažnom procesu

['3 hnl', 'amateri', 'lukavec', 'nogomet']

Jedan telefonski poziv predsjedniku NK Lukavca, Goranu Guteši, odveo je Vašeg već poslovično najdražeg sportskog izvjestitelja portala “V’Gradu” u Lukavec. Obveze članova uprave NK Lukavca na njihovim radnim mjestima uvjetovale su večernji sastanak na “Lukavellu”, ali nakon što je postavljena rasvjeta i na pomoćnom igralištu, mraka u Lukavcu nema!

Goran Guteša, predsjednik NK Lukavca, u novouređenim svlačionicama. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Naravno, mjesto sastanka bio je “Offside”, vjerujem već svima poznati kafić u sklopu sportskog objekta, koji je prema riječima odgovornih osoba iz kluba, pravi pogodak i mjesto gdje se pije najbolja kava u Lukavcu. I ne samo kava, kažu!

No, nije bilo vremena za predugo zadržavanje u kafiću, trebalo je obići i vidjeti novouređene prostorije, svlačionice prije svega, koje izgledaju vrlo prostrano, lijepo i uredno, možemo reći dostojno trećeligaša. Naravno, tu su i svlačionice za suce i sutkinje, sa svom pripadajućom sanitarnom opremom.

A tajništvo kluba, lijepo namješten prostor nudi komfor svima koji će tu raditi – i delegatima i sucima i predstavnicima klubova koji će biti gosti u Lukavcu, ali i inspekcijama koje će još morati potvrditi zadovoljenje uvjeta za igranje 3. HNL u Lukavcu. Naravno, i Vašem je novinaru bilo ugodno u prostoru ovog 75-godišnjeg nogometnog kolektiva kojeg krase uramljene slike, diplome i priznanja prijašnjih generacija nogometaša Lukavca i vitrine sa peharima osvojenim kad su postajali prvaci raznih liga ili turnira.

Priču smo započeli sa trenerom Slavenom Batovanjom, koji je žurio u hladnu lukavečku večer i na zamrznuti travnjak održati trening sa preko 20 igrača na dobro osvijetljenom pomoćnom igralištu. Slaven Batovanja, kao i uvijek, bio je raspoložen za razgovor, a nismo mogli nego početi razgovorom o protekloj polusezoni, odnosno jesenskom dijelu sezone kada je Lukavec bio “domaćin” u Kurilovcu. Na pitanje o ocjeni prošle polusezone trener je rekao da je zadovoljniji igrama nego osvojenim bodovima, ali smatra da kao novaci u ligi ipak mogu biti zadovoljni. Lukavec je novak u ligi, a bilo je i određenih propusta sudaca, bilo je ozljeda, a sa 8 bodova ispred zadnjeg ipak se može biti zadovoljan plasmanom.

Slaven Batovanja, trener trećeligaša Lukavca na treningu. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Znakovito je da su nogometaši Lukavca počeli su pripreme za proljetni dio sezone relativno rano, već 12. siječnja, a prema planu trenera Batovanje koji je zadovoljan odnosom prema treninzima, razlog za raniji početak su možebitna događanja tijekom priprema, poput lošeg vremena ili možda umora ekipe, pa je uvijek potrebno imati neko pričuvno vrijeme za takve situacije. Mali problemi s prehladama, koronom i sitnim ozljedama nisu za sada veći problem. Pristigli igrači su uglavnom ciljani profil igrača s obzirom na odlazak određenog broja igrača iz kluba, uzrokovanih što zbog neispunjenja obveza prema klubu što zbog nenalaženja zajedničkog jezika s klubom. A igranje u 3. ligi ne dozvoljava takvo ponašanje, pa je razlaz bio neminovan.

Ipak, najveći problem prošle jeseni bila je nedovoljna “širina klupe”, pa kartoni i ozljede zbog čestog igranja nedjelja-srijeda. Trener Batovanja vjeruje da na proljeće neće biti tih problema.

Do početka natjecanja krajem veljače, planirana su 24 treninga i 10 utakmica, od toga su već 3 odigrane (Dubrava 1:5, Kustošija 0:4 i Gorica II 2:2), a preostale su utakmice protiv Karlovca, Rudeša, Krškog, Bana Jelačića, Prečkog, Kurilovca i Mladosti (Zabok). Rezultati odigranih utakmica nisu mjerilo slabosti ili snage ekipe s obzirom na početak priprema. Od planiranih utakmica, samo će protiv Kurilovca igrati u Lukavcu, dok će se sve ostale igrati u gostima. Tako je u par riječi trener Batovanja prošao kroz događanja prošle jeseni i očekivanja od proljeća i odjurio na trening.

NK Lukavec, večernji trening. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Gospodin Goran Guteša, predsjednik Lukavca nastavio je lijepu priču o Lukavcu i uz zadovoljstvo zbog uređenih svlačionica kao i postavljenom rasvjetom na pomoćnom igralištu, glavna tema bila je izgradnja tribine, koju propozicije natjecanja u 3. HNL zahtijevaju. Na već postojećem nasipu uz igralište, spremno stoji “šalung”, dug 64 m, gdje će biti tribina. Do kraja mjeseca siječnja očekuje se isporuka potrebite armature i nastavak radova, a sve s ciljem da tribina bude spremna do početka prvenstva. Novi dopredsjednik kluba, Danijel Hrvačić, trenutno je “alfa i omega” graditeljskih radova na “Lukavellu”. Veliki je to posao, kazao je Goran, kojeg jedna relativno mala sredina kakva je Lukavec, teško može napraviti sama, bez pomoći Grada Velike Gorice, a ovom prilikom se i zahvaljuje gradonačelniku Krešimiru Ačkaru i Gradu na razumijevanju i pruženoj pomoći. Naravno, zahvala ide i mjesnom odboru Lukavec na čelu s predsjednikom Ivanom Kosom.

A i samo odigravanje utakmica, kaže Goran, zahtijeva angažman velikog broja ljudi, što će isto tako biti izazov dok se ne stekne potrebita rutina u tom poslu. Kad je već govorio o izazovima organizacije utakmica u Lukavcu, nije zaboravio još jednom zahvaliti se predsjedniku i upravi NK Kurilovca na pomoći i suradnji ostvarenoj prošle jeseni, kad je Lukavec svoje domaćinske utakmice igrao na SRC Udarnik u Kurilovcu.

Lukavec, postavljanje rasvjete na pomoćnom igralištu. Foto: NK Lukavec

Svakako je zadovoljstvo i uređenim svlačionicama veliko i vjeruje da će se svi gosti osjećati ugodno prilikom boravka u objektu Lukavca, ali isto tako vjeruje da će im biti teško doći do bodova na igralištu.

Spomenuo je predsjednik Guteša i neke promjene u funkcijama u klubu, pa je tako Tomislav Gligora postao sportski direktor kluba, a i još je nekoliko novih osoba u Upravnom odboru. Tu nikako ne smijemo zaboraviti jedinu damu, gospođu Silviju Cvetković, koja je zadužena za marketing, PR i društvene mreže, preko kojih možete pratiti NK Lukavec (Facebook i Instagram, a i nova WEB stranica je u izradi).

Predsjednik nije zaboravio naglasiti da je rasvjeta na pomoćnom igralištu omogućena financijskim sredstvima skupljenim donacijom mještana, jer jednostavno drugog rješenja nije bilo. S godišnjim proračunom kluba u prošloj godini od cca 550.000,00 kn ta investicija nije bila izvediva.

Naravno, klub ima i školu nogometa, predsjednik smatra da bi rezultati mogli biti i bolji i nada se da će se i u tom segmentu stanje popraviti, iako je svjestan i veličine sela i ograničenja koje broj stanovnika donosi u funkcioniranju mlađih kategorija nogometaša.

NK Lukavec, trening igrača. Foto: Z. Sever/V’Gradu

U svakom slučaju, i predsjednik i cijeli upravni odbor zrače optimizmom i nadom, ali i voljom da se uhvate u borbu sa svim mogućim izazovima koji im se mogu naći na putu uspjeha. A uspjeh će sigurno biti ako Lukavec ostane trećeligaš, odnosno član novoformiranog četvrtog ranga natjecanja u Hrvatskoj, a svi vjeruju da će na kraju sezone, u ljeto kad se razmišlja o obilježavanju 75. godišnjice postojanja kluba, Lukavec biti bolje plasiran nego je bio na kraju jesenskog dijela prvenstva. Svoj optimizam temelje na sljedećim igračima:

Vratari: Martin Nino Luter, Stjepan Sučić i Zvonimir Peršin;

Obrambeni igrači: Roko Ivezić, Petar Gudelj, Ilija Radulović (došao iz Ponikva), Marijan Grdenić, Filip Peranić, Luka Huzjak, Roko Krpan, Domagoj Lagundžija i Nikola Miholjek (došao iz Dragonošca);

Vezni igrači: Anel Mašić (Petrinja), Marko Grdenić, Albert Valentinčić, Franko Žitković (došao iz Ponikva), Ivan Krpečanec, Luka Borković;

Napadači: Karlo Althaller, Hrvoje Humeljak, Ivan Naglić (došao iz Španskog), Marko Cimeša, Hrvoje Cvetko i Luka Sedlaček (došao iz Trnja).

Tu su još i juniori priključeni radu s prvom ekipom: braća Jurica i Stjepan Mihalinčić te Karlo Pavišić.

Klub su napustili: Mario Meter, Matija Ezgeta, Ivan Kaurin, Andrija Galić, Armin Abazi, Antonio Šiprag i Dino Konjevod.

Nakon skoro dva ugodna sata provedena u NK Lukavcu, izvjestiteljski putovi odveli su me dalje. Napustio sam Lukavello uvjeren da će predsjednik Guteša zajedno sa ambicioznom upravom uspješno voditi klub nemirnim trećeligaškim vodama isto kao i trener Batovanja svoje igrače prema novim i češćim pobjedama u proljeće nego što je to bilo u jesen. U tome im želim puno sreće. 

U nastavku možete vidjeti nekoliko fotografija novouređenih prostorija u klubu, kao i radova postavljanja rasvjete i kopanja temelja za tribinu. Fotografije su iz arhive NK Lukavca.

Objava FOTO: Trećeligaš Lukavec u punom trenažnom procesu pojavila se prvi puta na V'Gradu.