Prijava

Vaša prijava

Ban Jelačić u ponedjeljak počeo s pripremama za proljetnu sezonu

['amateri', 'ban jelačić', 'jžnl', 'nogomet']

Ovo izvješće mogli bi početi konstatacijom da NK Ban Jelačić voli snijeg i da ih snijeg dodatno motivira. Pitate se zašto? Pa, na fb stranici Bana Jelačića iz Vukovine najprije smo tijekom dana mogli pročitati da je potpisan sporazum o suradnji sa turopoljskim prvoligašem HNK Goricom, da bi u večernjim satima počele i pripreme za nastavak sezone!

No, šalu na stranu. Osim igrača, trener Stefan Rajić je na prvu prozivku pozvao i moju malenkost  što sam rado prihvatio i odazvao se pozivu.

24.01.2022. Ban Jelačić, “poker asova” pred početak priprema seniorske ekipe. Foto. Z. Sever/V’Gradu

A u prostorijama kluba već su bili nezaobilazni predsjednik Saša Matejčić, sveprisutni Ivica Burić i trener Stefan Rajić, da bi se malo kasnije pridružio i Josip Matejčić. U priču sam krenuo sa predsjednikom, Sašom Matejčićem, a pitanje je bilo o suradnji s HNK Goricom. Ukratko je predsjednik objasnio da se radi prvenstveno o suradnji nogometnih škola po pitanju stvaranja mladih igrača i igračica. Više detalja obećao je objasniti nekom drugom prilikom.

Prije početka treninga iskoristio sam priliku popričati i s trenerom Stefanom Rajićem, koji inače u Jelačiću uživa veliki respekt, kojeg on u svakom slučaju i zaslužuje svojim ponašanjem i odnosom prema treninzima i prema klubu. U priču smo krenuli kratkom raščlambom prošlojesenskih rezultata i zadovoljstva istima, o čemu Stefan kaže da je zadovoljan postignutim s obzirom da su lošije ušli u sezonu, ali ipak na kraju su u vrhu. Posebno je zadovoljan time što je vidio da je ekipa rasla iz kola u kolo te da su imali 8 utakmica bez poraza (od čega 5 pobjeda).

Stefan Rajić, trener NK Bana Jelačića, Vukovina. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Što se tiče pojačanja za proljetnu sezonu, najveće je pojačanje povratak Ivana Smoka, koji je zbog ozljede koljena duže vrijeme izbivao iz ekipe. Također, snaga ekipe je i u tome što su svi igrači ostali u klubu, a pridružila su i se dva obrambena igrača (Matija Sokić i Domagoj Koprivčić), koji su došli iz Slavonije, tako da je sad u “rosteru”, kako to volimo na hrvatskom jeziku reći, ukupno 29 igrača, od čega ih je čak 14 mlađih od 21 godine! Jedino Nezirović nije više na popisu igrača, jer prestaje igrati nogomet.

Planovi za proljeće ostaju i dalje isti, gledati sebe i svoju igru te nastojati biti bolji iz utakmice u utakmicu i a onda i bodovno bolji nego jesenas. Ono što je Stefanu Rajiću bitno, ne samo u ovim pripremama, nego od početka treniranja u Jelačiću, je da igrači dolaze na treninge jer kako kaže, tek po odazivu na treninge tijekom tjedna može znati kako će biti na utakmici. Trening je temelj svega! Ali, kaže da je njegova sreća što poznaje većinu svojih igrača i prati ih još iz mlađih kategorija pa zna da su karakterni dečki, a to se onda vidi i po dolascima na treninge i po reakcijama na utakmicama.

Predsjednik NK Bana Jelačića Saša Matejčić i trener Stefan Rajić. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Inače, planirana su 4 treninga tjedno i utakmica vikendom (Gradići, Lukavec, Sloga Štrigova, TOP Kerestinec i najvjerojatnije Nur), nakon čega počinju kup utakmice.

Također, plan je utorkom trenirati u teretani na katu sportskog objekta, koja je pred samim završetkom kompletiranja spravama za vježbanje, a kondicijska trenerica bit će Marija Krvarić.

Ban Jelačić Vukovina, dio sprava u teretani na katu sportskog objekta. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Vezano uz bodovnu prednost Naftaša ispred turopoljske trojke Lomnice, Jelačića i Turopoljca, trener Stefan Rajić misli da između ta 4 kluba treba tražiti prvaka te da je puno čimbenika u igri. Jelačić će gledati samo sebe i uz zdravlje igrača, Jelačić može biti optimističan.

Ostalo je otvoreno još nekoliko pitanja, ali igrači su već bili spremni za izlazak na snijegom pokriven teren pa je i trener zajedno s predsjednikom Sašom Matejčićem, kako to i priliči ozbiljnim klubovima, otišao pozdraviti igrače i zaželjeti im dobrodošlicu, dobro zdravlje i naravno, što više uspjeha u proljeće. Nakon obraćanja predsjednika, igrači su krenuli u nove nogometne izazove prvim treningom na snijegom pokrivenom terenu.

A igrači Jelačića su:

Davor Sakač, Ivan Marković, Antoni Prizmić, Filip Harambašić, Josip Matić, Josip Mihanović, Josip Miletić, Jurica Čumpek, Ivan Landeka, Mateo Maslać, Miron Memić, Petar Krasnić, Mateo Nikić, Marko Rovišan, Saša Sabljak, Ivan Smok, Filip Zagorec, Jakov Karaula, Matija Sokić, Domagoj Koprivčić, Antonio Nikić, Mario Malbašić, Vito Kmezić, Patrik Jurić, Marko Rajić, Stjepan Perečinec, Karlo Juričić, Hrvoje Polić i Jakša Tomović.

24.01.2022., Ban Jelačić Vukovina, prvi trening. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Uz nekoliko fotografija iz prostorija i nekoliko sa treninga, završavamo ovu priču o početku priprema Jelačića. Preostaje nam jedino da im poželimo zdravlje i sreću u radu.

Već na mom odlasku, predsjednik Matejčić rekao je da osim suradnje s HNK Goricom i nove teretane, možemo očekivati još dobrih vijesti iz Jelačića. A na pitanje o čemu se radi, samo se zagonetno nasmijao…

Objava Ban Jelačić u ponedjeljak počeo s pripremama za proljetnu sezonu pojavila se prvi puta na V'Gradu.