Prijava

Vaša prijava

NK Mraclin počeo s pripremama za proljetnu sezonu

['4. HNL', 'amateri', 'mraclin', 'nogomet']

Utorak večer, 25. siječnja, na parkiralištu NK Mraclina poprilično je automobila iako je vani hladno, a teren je pod snijegom. No, to nije nikakva zapreka igračima, treneru i članovima uprave da krenu s pripremama za nastavak prvenstva, onako kako je i planirano. 

Igrače i ostale okupljene dočekali su predsjednik kluba, Goran Vukašinec, sportski direktor Luka Cvetnić, njegov savjetnik Dražen Dandić i još nekoliko članova uprave. Igrači su bili spremni za izlazak na hladnoću mraclinske siječanjske noći, ali prije toga u svlačionici obratili su im se predsjednik Vukašinec, sportski direktor Cvetnić i naravno, trener Milanović.

Predsjednik Goran Vukašinec i sportski direktor Luka Cvetnić na početku priprema. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Predsjednik Goran Vukašinec poželio je svim igračima dobrodošlicu u Mraclin, pogotovo novopristiglima te im poželio puno zdravlja i dobre odnose unutar ekipe. Također je napomenuo da su vrata kluba uvijek otvorena za pitanja svake vrste.

I sportski direktor Luka Cvetnić poželio je dobrodošlicu svim igračima i zahvalio se novopristiglima na odabiru Mraclina kao svog kluba, te im svima poželio sreću i zdravlje, ali i upoznao igrače da je cilj Mraclina osvojiti jedno od prvih 5 mjesta lige u kojoj se natječu. Pozvao je starije i iskusnije igrače da poštuju mlade igrače i da im pomognu u njihovom prilagođavanju na seniorski nogomet.

Na kraju je i trener Milanović pozdravio sve igrače i ukratko ih upoznao s planom priprema, nakon čega ih je zajedno s pomoćnikom Mariom Škreblinom poveo na trening.

Trener Damir Milinović i pomoćnik Mario Škreblin. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Prije toga uspjeli smo porazgovarati sa Damirom Milanovićem o planovima za proljeće. Rekao je da je 5 i pol tjedana dovoljno za dobre pripreme, a prvi tjedan bit će samo 3 aktivnosti iz razloga hladnog vremena i smrznutog terena. Planirane su tri do četiri aktivnosti tjedno i utakmica vikendom, a za sada su dogovorene utakmice protiv Turopoljca, Lekenika i Poleta iz Buševca.

Mraclin je jesenas osvojio 7. mjesto, a u pauzi prvenstva klub se okrenuo mlađim igračima kojih je 10-11 u ekipi, te pokušava okupiti što više mladih igrača iz Mraclina i bliže okolice. Naravno, smatra Milanović da će rezultati i tablica diktirati igranje mladih igrača u prvoj postavi, ali bit svega je da mlađi igraju što više. Zajedno sa 3 juniora Mraclina koji su priključeni pripremama, na raspolaganju je 27 igrača, iako neki nisu mogli doći na prvu prozivku, prvenstveno radi izolacije.

Nije više bilo vremena za razgovor, zajednička fotografija i početak treniranja, najprije lagano razgibavanje na terasi, a onda i odlazak na snijegom pokriven teren Stare Grabe.

Ne preostaje nam ništa drugo nego NK Mraclinu poželjeti uspješne pripreme i dobre nastupe u prvenstvu te tro bolji plasman na kraju natjecanja.

Objava NK Mraclin počeo s pripremama za proljetnu sezonu pojavila se prvi puta na V'Gradu.