Prijava

Vaša prijava

FOTO Policija pronašla još jedan improvizirani laboratorij: U kući uzgojio 134 stabljike marihuane

['policija', 'PU zagrebačka']

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

PU zagrebačka

Naime, sumnja se da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane, u točno neutvrđenom vremenskom periodu, na katu kuće na području Velike Gorice, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i filtriranje zraka stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja. U tim je prostorijama sadio marihuanu, koju je po sazrijevanju sušio, prerađivao i vagao nakon čega je tako pripremljenu drogu dalje preprodavao, navode iz PU zagrebačke.

PU zagrebačka

Jučer, 25. siječnja 2022. godine, pretragom obiteljske kuće vlasništvo osumnjičenog su pronađene dvije posebno prerađene prostorije u kojima su s uređajima za osvjetljavanje, filtriranje i protok zraka stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja u kojima je pronađeno zasađeno ukupno 134 komada stabljika marihuane visine do 155 cm, zatim 1494,0 grama marihuane pakirano u šest različitih paketa, 518,0 grama lišća i granja marihuane, jedna ručno motana cigareta ispunjena smjesom duhana i marihuane te dvije digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge.

PU zagrebačka

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

PU zagrebačka

Objava FOTO Policija pronašla još jedan improvizirani laboratorij: U kući uzgojio 134 stabljike marihuane pojavila se prvi puta na V'Gradu.