Prijava

Vaša prijava

Turopoljac iz Kuča pod vodstvom novog trenera krenuo s pripremama

['amateri', 'jžnl', 'Kuče', 'nogomet', 'Turopoljac']

Srijeda navečer u Knejama podrazumijevala je dolazak novoizabranog stratega NK Turopoljca, gospodina Gorana Jelavića i početak priprema za proljetni dio sezone u JŽNL. Najodgovorniji članovi uprave, predsjednik Daniel Zagorac i potpredsjednik Stjepan Fabijančić u izolaciji su, dok je drugi potpredsjednik Danijel Antolčić na službenom putu u Slavoniji. Kažu neki da je tamo zbog svog posla, dok neki to povezuju s pojačanjima…

26.01.2022., NK Turopoljac Kuče, početak priprema: trener Goran Jelavić, tajnik Hrvoje Čunčić i sportski direktor Franjo Berković tijekom dobrodošlice. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Iz ovih razloga, sva je odgovornost dobrodošlice novom treneru, ali i igračima pala na leđa sportskog direktora Franje Berkovića, a podršku mu je davao tajnik kluba, Hrvoje Čunčić, kao i još neki članovi uprave.

Franjo Berković je naravno, posao odradio vrhunski, poželio dobrodošlicu treneru i igračima te se zahvalio na njihovoj odluci da i dalje budu u Turopoljcu, predstavio novog trenera koji je onda preuzeo “palicu” od Berkovića i predstavio u kratkim crtama sebe, a zatim i plan priprema. U početnom dijelu priprema, dok je ovako hladno i smrznuto, planirana su tri treninga tjedno i utakmica, da bi se kasnije u skladu s eventualno ukazanim potrebama, plan promijenio ili prilagodio. Rekao je da 6 bodova zaostatka za vodećim Naftašem nije nedostižno, a on vjeruje da ekipa Turopoljca ima kvalitete i znanja napraviti borbu za vrh zanimljivom do kraja prvenstva. Također je pokazao dobro poznavanje turopoljskog nogometa, posebno nekih klubova koje je pratio tijekom prošle sezone, pa su mu kvalitete i ekipa i pojedinaca poznate. S obzirom na njegov tek dvodnevni boravak u klubu, nismo previše inzistirali na budućim planovima s Turopoljcem, dat ćemo mu malo vremena da se prilagodi na sredinu u koju je došao, a i sredini da se privikne na njega.

Trener Goran Jelavić tijekom predstavljanja igračima. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Dobrodošlica i upoznavanje s planom priprema nije dugo trajalo i igrači su krenuli na prvi trening pod vodstvom novog trenera Jelavića na pomoćni teren pod nasipom, još uvijek dijelom pod snijegom i pomalo smrznut. No, to ipak nije bio problem, trening je odrađen prema planu.

Zagrijavanje. Foto: Z. Sever/V’Gradu

Inače, treneru su na raspolaganju 24 igrača, od kojih se njih 16 pojavilo na prvoj prozivci, dok su ostali opravdali svoj izostanak poslovnim ili školskim obvezama. Kako nam je rekao sportski direktor Berković, dolazaka u klub ove zime (još) nije bilo, a što je još značajnije, nije bilo ni odlazaka. Što se tiče odigravanja pripremnih utakmica, dogovoreni su susreti protiv Zelengaja, HNK Gorice (juniori), Mraclina, ZET-a i Samobora, dok je za kraj veljače planiran i susret 1. kola kupa NSVG protiv Dinamo Hidrela iz Novog Čiča.

Zagrijavanje. Foto: Z. Sever/V’Gradu

A za kraj nam je sportski direktor Berković rekao i da klub ove godine obilježava 65. godišnjicu osnivanja, pa bi tu godišnjicu bilo ljepše proslaviti uz dobre rezultate i što bolji plasman na kraju prvenstva JŽNL.

Tako je bilo na prvoj prozivci “zelenih trupa” u Knejama. Ne preostaje nam ništa drugo nego poželjeti im zdravlja, sreće i uspjeha u nadolazećoj polusezoni u JŽNL.

Objava Turopoljac iz Kuča pod vodstvom novog trenera krenuo s pripremama pojavila se prvi puta na V'Gradu.