Prijava

Vaša prijava

17. Noć muzeja u Velikoj Gorici: Razgledavanje uživo, ali i virtualnom šetnjom

['muzej turopolja', 'muzeji', 'noć muzeja', 'veliak gorica']

Sedamnaesta po redu Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, bit će održana u petak, 28. siječnja 2022. godine. Ovogodišnja tema „Muzeji – između stvarnog i digitalnog“, nastoji skrenuti pozornost javnosti u kakvim uvjetima, unatoč pandemiji i potresima, muzeji danas djeluju, objavljeno je na stranici Zagrebačke županije.

Dio programa bit će organiziran u stvarnom vremenu i prostoru, s posjetiteljima, ali uz obavezne COVID potvrde, a za one koji nisu u mogućnosti uživo sudjelovati u ovoj sada već tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji, programi i sadržaji će biti dostupni putem digitalnih kanala.

U nastavku donosimo dio programa na području našeg grada Velike Gorice:

Uz slobodan razgled stalnog postava, Muzej Turopolja svojim posjetiteljima nudi i razgledavanje izložbe  „Od rata do potresa: pokupska župna crkva 1991. – 2021.“ koja će se, osim uživo do 21 sat, moći razgledati i u virtualnoj šetnji putem muzejske web-stranice i društvenih mreža. Galerija Galženica Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica predstavlja samostalnu izložbu Sare Pukanić iz fotografske serije „Roza“, „Jedna za dušu“ i „Oni i ja“.

Za više informacija o programima, izložbama, satnici i drugim sadržajima ovogodišnje Noći muzeja u Zagrebačkoj županiji, ali i cijeloj Hrvatskoj kliknite na www.nocmuzeja.hr.

Objava 17. Noć muzeja u Velikoj Gorici: Razgledavanje uživo, ali i virtualnom šetnjom pojavila se prvi puta na V'Gradu.